09-27-2026 17:07
Διεθνή
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Πρωτοσέλιδο "χτύπημα" των εκπαιδευτικών
Γράφει ο Παναγιώτης Σάμιος*
Κάθε χρόνο, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, τα σχολεία ανοίγουν με σημαντικά κενά αλλά φέτος οι διαστάσεις του προβλήματος είναι τεράστιες. Έρχεται λοιπόν η "καλή εφημερίδα" για να μας πει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μειωμένες προσλήψεις αλλά οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. (Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα που παίζει το ρόλο του άτυπου εκπροσώπου του υπουργείου έχει το ίδιο θέμα, με "αποκλειστικές" της πληροφορίες. Προφανώς τίποτα δεν είναι αποκλειστικό, πρόκειται για συντονισμένη επικοινωνιακή εκστρατεία.)
Το πρόβλημα λοιπόν είναι οι εκπαιδευτικοί και κατά κύριο λόγο οι γυναίκες, που αφού έχουν οργώσει όρη και νησιά, έχουν μείνει μακριά από συντρόφους και παιδιά, έχουν αναγκαστεί να συντηρούν για χρόνια δεύτερο νοικοκυριό ενώ παράλληλα έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές σε ΟΛΗ την Ευρώπη, έχουν - άκουσον, άκουσον - το θράσος να τεκνοποιήσουν, κάνοντας μάλιστα χρήση του δικαιώματος να πάρουν τη σχετική άδεια (ανατροφής, κύησης).
Στο ίδιο μάλιστα πρωτοσέλιδο, υπάρχει και άλλο "χτύπημα", το οποίο αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας, και λέει ότι η δημόσια εκπαίδευση "είναι λειτούργημα και όχι καβάτζα". Το επόμενο βήμα είναι να χειροτονηθούμε όπως οι κληρικοί, να αφιερώσουμε τον βίο μας στο ΥΠΑΙΘ και να εφαρμοστεί και στην περίπτωσή μας η αγαμία των επισκόπων.
Περιμένω με ενδιαφέρον επόμενα άρθρα της "καλής εφημερίδας", για την αξία της μητρότητας και την εθνική μάστιγα του δημογραφικού.
Βοήθειά μας...
*Από το FACEBOOK
Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Η μάσκα της αμερικανοκίνητης «διπλωματίας» έπεσε με τον πιο κυνικό τρόπο. Οπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μια αποκαλυπτική βόμβα μεγατόνων από τη Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το ταξικό και...
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία
Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ