JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
«Η Κέρκυρα θυμάται…» - Εκδήλωση με τίτλο: «Οι αδελφοί Bandiera στο σπίτι των Γιατρών στην Κέρκυρα ... »

09-26-2026 18:08
Κέρκυρα

«Η Κέρκυρα θυμάται…» - Εκδήλωση με τίτλο: «Οι αδελφοί Bandiera στο σπίτι των Γιατρών στην Κέρκυρα ... »
Ημέρα μνήμης Ιωάννη Καποδίστρια από το Μουσείο Κουκουρίτσας

09-26-2026 18:02
Κέρκυρα

Ημέρα μνήμης Ιωάννη Καποδίστρια από το Μουσείο Κουκουρίτσας
… Όταν έχεις παραδώσει τα κλειδιά της χώρας σου κι επί της ουσίας είσαι κυβερνήτης κι όχι πρωθυπουργός όπως δηλώνεις

09-26-2026 14:59
Διεθνή

… Όταν έχεις παραδώσει τα κλειδιά της χώρας σου κι επί της ουσίας είσαι κυβερνήτης κι όχι πρωθυπουργός όπως δηλώνεις
500.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε για να είμαστε «σεκιουριτάδες» των εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα – Για το λαό μόνο ΦΠΑ και «αντοχές της οικονομίας»

09-26-2026 14:55
Επικαιρότητα

500.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε για να είμαστε «σεκιουριτάδες» των εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα – Για το λαό μόνο ΦΠΑ και «αντοχές της οικονομίας»
Το «Σπίτι των Γιατρών», ο Σολωμός και η πρόσληψη της Επανάστασης στην Κέρκυρα

09-26-2026 12:26
Κέρκυρα

Το «Σπίτι των Γιατρών», ο Σολωμός και η πρόσληψη της Επανάστασης στην Κέρκυρα
  1. Βρίσκεστε εδώ:  
  2. Αρχική
  3. Επικαιρότητα
  4.  Αστυνομική κτηνωδία στην επέτειο των 17 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Βεβήλωσαν τη μνήμη του
Κατηγορία: Επικαιρότητα
08 Δεκεμβρίου 2025

 Αστυνομική κτηνωδία στην επέτειο των 17 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Βεβήλωσαν τη μνήμη του

 Αστυνομική κτηνωδία στην επέτειο των 17 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Βεβήλωσαν τη μνήμη του

Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα - efsyn.gr
Με άνωθεν εντολή τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΑΣΗ του Μ. Χρυσοχοΐδη επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τον Αλέξανδρο
Χημικά, κρότου-λάμψης πάνω στο πλήθος, και άγριο ξύλο
Πρωτοφανής κλοιός ενστόλων γύρω από το μνημείο.

«Αν αντιληφθείτε πρόθεση για επίθεση, απαντήστε και προχωρήστε σε συλλήψεις». Αυτό ακουγόταν από τους ασυρμάτους των ΜΑΤ λίγα λεπτά πριν επιτεθούν χωρίς καμία αφορμή στο κύριο σώμα της πορείας για τα 17 χρόνια από την κρατική δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η εντολή, η ερμηνεία της οποίας είναι μάλλον υποκειμενική, έδινε ουσιαστικά το ελεύθερο στους άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πράξουν κατά το δοκούν.

Την ώρα που η πορεία κινούνταν από την Πανεπιστημίου προς την Εμμανουήλ Μπενάκη με σκοπό να καταλήξει στο μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, όπως κάθε χρόνο, τα ΜΑΤ, αφού έφραξαν τον δρόμο, άρχισαν να πετούν χημικά και κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος διαλύοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας, η οποία αριθμούσε περίπου 10.000 διαδηλωτές.

«Η κεφαλή της πορείας ήταν στην Μπενάκη ζητώντας να συνεχίσουν. Δεν τους άφησαν, άρχισαν να πετούν χημικά και κρότου λάμψης. Εμένα μου έσκασε κρότου-λάμψης στο πόδι. Ευτυχώς το παντελόνι κράτησε και έχω μόνο μια πληγή στο πόδι. Πρήστηκε, αλλά δεν χρειάστηκα ράμματα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Σ.Κ.. Δεν ήταν ο μόνος που δέχτηκε ανάλογο χτύπημα. Πολλές ήταν οι καταγγελίες για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που έπεσαν εγκληματικά πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος και βρήκαν ανθρώπινα σώματα.

Παράλληλα τα ΜΑΤ επιδόθηκαν σε δολοφονικού τύπου επίθεση με κλομπ, κλοτσιές και μπουνιές, πραγματοποιώντας συλλήψεις στον σωρό. Ανοιγμένα κεφάλια, αίματα, σπασμένα κράνη και διάσπαρτα πεταμένα παπούτσια ανθρώπων που έτρεχαν να γλιτώσουν από τη μανία της αστυνομίας ήταν ο απολογισμός λίγη ώρα μετά το τέλος των επεισοδίων.

Πολλοί κυνηγήθηκαν μέχρι την Αιόλου, κάποιοι βρήκαν καταφύγιο σε ανοιχτά μαγαζιά, ενώ πολλοί τραυματίες που έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δεν το έκαναν υπό τον φόβο ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα πάρει -παράτυπα- τα στοιχεία τους όπως συμβαίνει τελευταία. Κόσμος που κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και τα γύρω στενά δέχτηκε επίθεση από την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομική επίθεση ήταν συντονισμένη και χωρίς την παραμικρή αφορμή, έχει ενδιαφέρον ότι αρκετά ΜΜΕ, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αστυνομική βαρβαρότητα, αναπαρήγαγαν θεωρίες για ρίψη μολότοφ κατά των ένστολων, κάτι που δεν το ισχυρίστηκε ούτε η αστυνομία. Μάλιστα από το βράδυ του Σαββάτου, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης των ΜΑΤ, προκαλούν όποιον έχει φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό -συμπεριλαμβανομένου υλικού από το ντρόουν της ΕΛ.ΑΣ.- να το δημοσιεύσει, καθώς κανείς από τους δεκάδες συναδέλφους τους δεν είδε κάτι άλλο από ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία.

Ωστόσο, παρά την «προληπτική καταστολή» που στόχο -εκτός από τη σωματική βλάβη- είχε τον φόβο, αρκετοί ήταν εκείνοι που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας μετά τη βίαιη λήξη της πορείας και τίμησαν την ημέρα μνήμης, παραμένοντας μέχρι αργά το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα και αψηφώντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει ασφυκτικά τους γύρω δρόμους.

Η προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι, όταν διμοιρίες περνούσαν προκλητικά μπροστά από το μνημείο σε μία προσπάθεια βεβήλωσης της μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ -για πρώτη φορά στα 17 χρόνια- είχαν παραταχθεί ασφυκτικά σε όλα τα γύρω στενά περικυκλώνοντας το σημείο.

«Η χθεσινή βεβήλωση του μνημείου με τις κατασταλτικές δυνάμεις να στρατοπεδεύουν από τις 16.00 στις οδούς Μεσολογγίου και Τζαβέλλα και η άγρια κατασταλτική επίθεση που ακολούθησε στη διαδήλωση δείχνουν ξεκάθαρα την δολοφονική πολιτική του κράτους και τον στρατηγικό τους στόχο να σβήσουν τη συλλογική μνήμη και την ιστορία του Αλέξανδρου και της εξέγερσης. Δεν θα τους αφήσουμε. Ούτε βήμα πίσω», λέει στην ΕφΣυν η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη μέλος της Επιτροπής αλληλεγγύης στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό.

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αντικατασταλτική συγκέντρωση στο μνημείο ως απάντηση στη βία της αστυνομίας. Η κινητοποίηση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου παρά την απόπειρα δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.

Οι 19 συλληφθέντες του Σαββάτου αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


 Άγρια αστυνομική βία σε 13χρονο μαθητή στο Ίλιον – Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλλουν οι γονείς στο in

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ στο Ίλιον γρονθοκόπησε το παιδί στέλνοντας το στο νοσοκομείο - Τι λέει η μητέρα του 13χρονου στο in

 

Δημήτρης Πέρρος
ΡεπορτάζΔημήτρης Πέρρος - in.gr

 

Ένα άγριο επεισόδιο αστυνομικής βίας με θύμα ένα 13χρονο μαθητή στο Ίλιον αποκαλύπτει το in. Χθες το απόγευμα το παιδί δέχθηκε σωματική βία, εξονυχιστικό έλεγχο ακόμα και με φακούς στα μάτια στη μέση του δρόμου και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με σοβαρό χτύπημα στο πρόσωπο.

Παρά την καταγγελία που έγινε άμεσα από τους γονείς στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου φαίνεται να μην έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα όπως λένε στο in οι γονείς του παιδιού δεν κινήθηκε καν η διαδικασία για ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες, όπως οι φίλοι του 13χρονου αλλά και γείτονες που είδαν από τα μπαλκόνια τι συνέβη για περισσότερες από τρεις ώρες παραμένουν έξω από το ΑΤ στο Ίλιον προκειμένου να καταθέσουν.

«Που πάτε ρε μαλ@@σμένα»

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η μητέρα του παιδιού στο in το επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Εκεί όπως κάθε απόγευμα υπάρχει ένας χώρος συνάντησης των παιδιών.

Χθες ήταν περίπου 15 με 20 παιδιά που έπαιζαν. Ο 13χρονος μαζί με άλλους δύο φίλους του άρχισαν να τρέχουν.

Ένα τετράγωνο πιο μακριά τους είδαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που επέβαιναν σε δύο τζιπ και τους φώναξαν «γιατί τρέχετε ρε μαλ..σμενα».  Ο 13χρονος τρόμαξε και έμεινε ακίνητος και μάλιστα σήκωσε τα χέρια του ψηλά.

Ένας από τους αστυνομικούς τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με συνέπεια το παιδί να γονατίσει βγάζοντας μια μεγάλη κραυγή από τον πόνο

Σωματικός έλεγχος

Ακολούθησε εξονυχιστικός σωματικός έλεγχος που του πέταξαν στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του σπιτιού ενώ με φακό των τύφλωναν στα μάτια.

Μάλιστα εκείνη τη στιγμή τον καλούσε η μητέρα του στο τηλέφωνο και δεν του επέτρεψαν να μιλήσει.

Από τη φασαρία γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια με τους αστυνομικούς να τους λένε «όλα καλά» και να μπούνε στα σπίτια τους.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών δεν προέκυψε κάτι ύποπτο, δεν έγινε προαγωγή και το παιδί επέστρεψε σπίτι του σε άθλια κατάσταση.

Η καταγγελία στο ΑΤ Ιλίου

Οι γονείς άμεσα μετέβησαν στο ΑΤ Ιλίου έκαναν καταγγελία και πήγαν το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ίχνη ξυλοδαρμού και βάση πρωτοκόλλου έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί το ΑΤ Ιλίου δεν κίνησε τη σχετική διαδικασία για ιατροδικαστική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 13χρονου από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο ΑΤ Ιλίου βιώνοντας μια απίστευτη γραφειοκρατική κωλυσιεργία.

Το παιδί είναι τρομοκρατημένο, δεν μπορεί να φάει από το χτύπημα στο πρόσωπο και θα χρειαστεί να επισκεφθεί παιδοψυχολόγο όπως λέει η μητέρα του στο in.

Για αναγνώριση

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σε λίγη ώρα το παιδί συνοδευόμενο από τους γονείς του αναμένεται να μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής προκειμένου να γίνει αναγνώριση του αστυνομικού της ΟΠΚΕ που του επιτέθηκε.

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Επικαιρότητα
  • Επικαιρότητα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...
Πολιτισμός 27-09-26

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»
Εκπαίδευση 27-09-26

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Διεθνή 27-09-26

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ

Η μάσκα της αμερικανοκίνητης «διπλωματίας» έπεσε με τον πιο κυνικό τρόπο. Οπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μια αποκαλυπτική βόμβα μεγατόνων από τη Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το ταξικό και...

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ
Ιστορία 27-09-26

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ  - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες
Επικαιρότητα 27-09-26

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία
Εκπαίδευση 27-09-26

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ
Κέρκυρα 27-09-26

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Κέρκυρα 27-09-26

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»
Διεθνή 27-09-26

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών
Επικαιρότητα 27-09-26

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ
Διεθνή 27-09-26

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού
Επικαιρότητα 27-09-26

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού

Για τα κενά στην ΔΔΕ Κέρκυρας - 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς
Κέρκυρα 27-09-26

Για τα κενά στην ΔΔΕ Κέρκυρας - 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Απλωμένες ιστορίες σαν μπουγάδα… Για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Λοξή Λαογραφία» της Όλγας Τσιλιμπάρη
Κέρκυρα 27-09-26

Απλωμένες ιστορίες σαν μπουγάδα… Για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Λοξή Λαογραφία» της Όλγας Τσιλιμπάρη

Μετά το Ρέθυμνο δύο ακόμα περιστατικά φασιστικών προκλήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου – Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Μετά το Ρέθυμνο δύο ακόμα περιστατικά φασιστικών προκλήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου – Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.