JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ

09-27-2026 17:07
Διεθνή

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...

09-27-2026 14:57
Πολιτισμός

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...
27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ

09-27-2026 14:44
Ιστορία

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ
Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»

09-27-2026 14:35
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»
Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

09-27-2026 14:29
Εκπαίδευση

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
  1. Βρίσκεστε εδώ:  
  2. Αρχική
  3. Επικαιρότητα
  4. Η κυβέρνηση διπλασιάζει μισθούς Μητροπολιτών, ενώ οι απλοί εργαζόμενοι δεν βγάζουν τον μήνα (BINTEO)
Κατηγορία: Επικαιρότητα
10 Ιουνίου 2026

Η κυβέρνηση διπλασιάζει μισθούς Μητροπολιτών, ενώ οι απλοί εργαζόμενοι δεν βγάζουν τον μήνα (BINTEO)

  • Χρήστος Αβραμίδης - jacobin.gr
Η Κυβέρνηση διπλασιάζει τους μισθούς του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών. Πέντε χιλιάδες τον μήνα θα παίρνουν περίπου, ενώ ο μέσος Έλληνας αγχώνεται να βγάλει τον μήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος, μάλιστα, έπαιρνε 2.700 ευρώ τον μήνα και οι Μητροπολίτες 2.300 – δεν πεινούσαν κιόλας. «Με τι σκεπτικό δίνετε τόσα λεφτά στην Ιεραρχία σε προεκλογική χρονιά κιόλας;» ρωτήσαμε την κυβέρνηση
Ο εκρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι είναι μέτρο εξορθολογισμού, ότι βοηθάει την ορθοδοξία και ότι εμείς προωθούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό. Δηλαδή στην χώρα που γιατροί παίρνουν 3,5 ευρώ την ώρα σε εφημερίες για να δουλεύουν 24 ώρες συνεχόμενες το να επιβαρύνεται το δημόσιο ταμείο με 5.000 ευρώ/μήνα [Μικτά] για κάθε Μητροπολίτη είναι εξορθολογισμός
 Και άμα πεις τίποτα εναντίον αυτού του παραλογισμού είναι κοινωνικός αυτοματισμός γιατί δεν θες να δίνονται 5.000 ευρώ δημοσίου χρήματος σε ήδη καλοπληρωμένα στελέχη της εκκλησίας.
Επομένως ρωτήσαμε ξανά:
«Μιας και μιλήσατε για εξορθολογισμό, ζούμε σε μια χώρα όπου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να πληρώσουν τα νοίκια στα νησιά και φεύγουν στις αρχές Ιούνη, οι νοσηλευτές δεν βγαίνουν και στους γιατρούς δίνετε 3,5 ευρώ την ώρα στις εφημερίες, που δουλεύουν συνεχόμενα 24ωρα. Αλλά, οι Μητροπολίτες θα παίρνουν 5 χιλιάρικα τον μήνα; [πολύ εξορθολογισμός] Πώς το σκεφθήκατε αυτό; Είναι φιλελεύθερο; Μιας και επικαλεστήκατε την Ορθοδοξία, είναι χριστιανικό αυτό; Αυτά δίδαξε ο Χριστός;»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας κατηγόρησε για λαϊκισμό (μα τι έκπληξη) και άρχισε να απαριθμεί ψίχουλα που έχουν δοθεί σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες. Ψίχουλα όχι με βάση τη δική μας γνώμη. Ψίχουλα αν τα συγκρίνεις με τα λεφτά που θα δίνουν στους καλοπληρωμένους εκπροσώπους του Θεού στη χώρα μας.
Ψυχούλες μου.
Να βρείτε κάποιον να σας νοιάζεται όσο η κυβέρνηση, στα Golden Boys της εκκλησίας σε προεκλογική περίοδο…

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση εδώ:

ΧΡ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: Έχετε ενημέρωση για την αύξηση των μισθών των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας διαβάζω την ενημέρωση και θα την επισυνάψω κιόλας:

«Η ρύθμιση για τη μισθοδοσία των Αρχιερέων δεν εισάγει ένα νέο προνόμιο. Αντιθέτως, αποκαθιστά μια στρέβλωση που δημιουργήθηκε το 2017 με την εισαγωγή ειδικού μισθολογίου για τους Αρχιερείς, το οποίο ανέτρεψε ένα καθεστώς που ίσχυε επί περίπου σαράντα χρόνια.

Η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι ο εξορθολογισμός. Καταργείται το ειδικό μισθολόγιο των Αρχιερέων, η μισθολογική τους μεταχείριση επανασυνδέεται με το γενικό πλαίσιο που ισχύει για τους δημοσίους λειτουργούς (όπως ήδη εφαρμόζεται για τους Ιερείς) και καταργούνται κάθε είδους πρόσθετα επιδόματα ή έξοδα παράστασης.

Παράλληλα, λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική θεσμική θέση των Μητροπολιτών. Σε κάθε οργανωμένη διοίκηση, δημόσια ή ιδιωτική, οι αποδοχές συνδέονται με τη θέση ευθύνης που κατέχει κάποιος στη διοικητική ιεραρχία. Στο Δημόσιο η κλίμακα είναι σαφής: Προϊστάμενος Τμήματος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης, Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας, Υπουργός.

Οι Μητροπολίτες δεν είναι μόνο θρησκευτικοί λειτουργοί. Είναι επικεφαλής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καταλαμβάνουν μόνιμη οργανική θέση και ασκούν σημαντικές διοικητικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες. Ως εκ τούτου, η μισθολογική τους αντιστοίχιση δεν μπορεί να είναι εκείνη ενός προϊσταμένου τμήματος, διεύθυνσης ή γενικής διεύθυνσης. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να είναι και εκείνη ενός Υπουργού, ο οποίος αποτελεί πολιτικό πρόσωπο που αντλεί τη νομιμοποίησή του από τη λαϊκή ψήφο.

Συνεπώς, η βαθμίδα που αντιστοιχεί θεσμικά στη θέση, στις αρμοδιότητες και στην ευθύνη ενός Μητροπολίτη είναι εκείνη του Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα.

Πέρα όμως από το επιμέρους μισθολογικό ζήτημα, η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για την Ορθοδοξία και τους θεσμούς της. Μια πολιτική, που κινείται απολύτως εντός του συνταγματικού πλαισίου των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Ελλάδα στον ορθόδοξο κόσμο και την αποστολή που απορρέει από αυτήν.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα κράτος με ορθόδοξη παράδοση. Αποτελεί το ιστορικό και πνευματικό σημείο αναφοράς θεσμών που ξεπερνούν κατά πολύ τα εθνικά της σύνορα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, το Άγιο Όρος και συνολικά η ορθόδοξη παράδοση αποτελούν τμήμα της ιστορικής συνέχειας και της διεθνούς παρουσίας του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση έχει επιλύσει προβλήματα που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες. Με τον ν. 4957/2022, με Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την Νίκη Κεραμέως, διασφαλίστηκαν οι οργανικές θέσεις των κληρικών, ένα ζήτημα που παρέμενε ανοιχτό από το 1946, ενώ ρυθμίστηκε και το νομοθετικό καθεστώς των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, μια εκκρεμότητα από το 1947.

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται σήμερα με τη μεγάλη μεταρρύθμιση υπέρ των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, την οποία ξεκίνησε ως υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με στόχο τη θεσμική τους θωράκιση και τη διασφάλιση της συνέχειας και του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα τους.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από τους υπηρετούντες Έλληνες Κληρικούς στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία δεν είχαν ούτε μισθό ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη. Η Ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είχαν ένα κοινό σύστημα υποστήριξης των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Για πρώτη φορά, η Ελληνική Πολιτεία σε πνεύμα συναλληλίας και συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, υπό την αρχή των διακριτών ρόλων, προχωρά στην θεσμοθέτηση ενός συστήματος που εγγυάται τη μισθοδοσία, την ασφάλεια και την σύνταξη των Ελλήνων Κληρικών που υπηρετούν στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, γεγονός που εγγυάται τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα τους και την επιβίωσή τους.

Η Κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική για την επίλυση των προβλημάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας εντός της Ελλάδας αλλά και για την διασφάλιση της ύπαρξης και της ταυτότητάς της στην Ανατολή.

Η στρατηγική σημασία του νέου νομοθετήματος είναι αυτή που περιέγραψε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Ελλάδος στο ανακοινωθέν της 3/6/2026:

“Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες αυτών προς την Εξοχωτάτη Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και την Ελληνική Κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου, διά του οποίου διασφαλίζεται η ύπαρξη και ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων”».

 

ΧΡ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: Μιας και μιλήσατε για εξορθολογισμό, ζούμε σε μια χώρα όπου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να πληρώσουν τα νοίκια στα νησιά και φεύγουν στις αρχές Ιούνη, οι νοσηλευτές δεν βγαίνουν και στους γιατρούς δίνετε 3,5 ευρώ την ώρα στις εφημερίες, που δουλεύουν συνεχόμενα 24ωρα. Αλλά, οι Μητροπολίτες θα παίρνουν 5 χιλιάρικα τον μήνα; Πώς το σκεφθήκατε αυτό; Είναι φιλελεύθερο; Μιας και επικαλεστήκατε την Ορθοδοξία, είναι χριστιανικό αυτό; Αυτά δίδαξε ο Χριστός;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καλή η προσπάθεια να λαϊκίσετε για άλλη μια φορά και μάλιστα βάζοντας και λίγο από την πίστη μέσα για να πιάσετε και άλλα ακροατήρια, αλλά δεν περνάνε αυτά, γιατί η Κυβέρνηση προσπαθεί και δίνει όσα περισσότερα μπορεί σε όλες τις κατηγορίες τις οποίες αναφέρατε και μάλιστα με πολύ μεγάλη έμφαση. Είπατε, για παράδειγμα, τις εφημερίες. Το ξέρατε ότι με την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών που ψηφίστηκε από την Κυβέρνησή μας πριν από περίπου 1,5 χρόνο, το κέρδος που έχει ένας γιατρός είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ τον μήνα; Το ξέρατε ότι γιατροί, νοσηλευτές ή εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές παίρνουν, ενώ δεν έπαιρναν τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, δύο ενοίκια πίσω; Το ξέρατε ότι για όλο το ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό οι αυξήσεις είναι από 10% έως 30% από το 2019 μέχρι σήμερα, αναλόγως με την ειδικότητα, τον ρόλο τους, για παράδειγμα, πολύ παραπάνω σε ειδικότητες παθολογικές που έχουν να κάνουν με τη ΜΕΘ ή σε θέσεις πολύ πιο δύσκολες να καλυφθούν; Άρα, το «παραμύθι» ότι η Κυβέρνηση δίνει στους κληρικούς και δεν δίνει στους υπόλοιπους, δεν περνάει. Προφανώς πρέπει να δώσουμε όσα παραπάνω μπορούμε, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, που είναι στη μεσαία τάξη, σε χαμηλά εισοδήματα. Αυτή η προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού δεν έχει καμία βάση. Το θέμα ποιο είναι; Να μην στρέφουμε τον έναν ενάντια στον άλλον και αν υπάρχει κάπου μια αδικία να την αποκαθιστούμε. Και ναι, το να παίρνουν οι Μητροπολίτες τον μισθό του Γενικού Γραμματέα που καθαρά δεν είναι 5.000 ευρώ, είναι λίγο παραπάνω από τα μισά από αυτά τα οποία λέτε, θεωρώ ότι είναι μια σωστή απόφαση, υπό την προϋπόθεση -το ξαναλέω, για να μην έχουμε κοπτοραπτική- να παίρνουν και άλλοι συμπολίτες μας πίσω, συνταξιούχοι, μισθωτοί, αυτά που στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΧΡ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: Μιλήσατε για κοινωνικό αυτοματισμό, όμως κοινωνικός αυτοματισμός θα ήταν αν μιλούσαμε για τους απλούς φτωχούς ιερείς. Εμείς λέμε ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι ήδη παίρνουν πολλά λεφτά και σε μια χώρα που λέτε ότι δίνετε ό,τι μπορείτε, από την μια σε κάποιους δίνετε κάτι νοίκια πίσω και ο Αρχιεπίσκοπος θα παίρνει πεντέμισι χιλιάρικα. Με ποιο τρόπο ενισχύεται ο χριστιανισμός…

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:  Το ανεβάσατε βλέπω… 500 ευρώ.

ΧΡ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: … και το χριστιανικό πνεύμα με αυτό;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας είπα ότι δεν θα παίρνουν ούτε πέντε, ούτε πεντέμισι χιλιάρικα. Οι Μητροπολίτες θα παίρνουν τον μισθό του Γενικού Γραμματέα, διοικούν μια Μητρόπολη και ήρθη ουσιαστικά κάτι το οποίο… καταργήθηκε κάτι το οποίο έγινε το 2017 και  θεωρώ ότι είναι ένας εξορθολογισμός, δεν είναι κάτι δύο νοίκια, έχουν και αυτά την αξία τους, γιατί οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στήριξη. Επίσης, υπάρχει και το επίδομα, όσο σκέφτομαι θυμάμαι…υπάρχει και το επίδομα που φτάνει τα 600 ευρώ για τους υπηρετούντες εκτός έδρας στην Υγεία. Όσο η Κυβέρνηση έχει παραπάνω έσοδα φορολογικά, παραπάνω αυξημένα φορολογικά έσοδα, κάτι το οποίο είναι καλό, ενώ μειώνουμε ταυτόχρονα τους φόρους τόσο αυτά θα επιστρέφουν πίσω στην κοινωνία, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, με στόχευση τα χαμηλά εισοδήματα, με έμφαση στα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη.

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Επικαιρότητα
  • Επικαιρότητα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

«Στα κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας: Δυσβάστακτο ΚΑΙ το κόστος μετακίνησης στα νησιά!
Εκπαίδευση 27-09-26

«Στα κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας: Δυσβάστακτο ΚΑΙ το κόστος μετακίνησης στα νησιά!

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Διεθνή 27-09-26

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ

Εκπαιδευτικοί:
Εκπαίδευση 27-09-26

Εκπαιδευτικοί: "Πετάμε στα σκουπίδια τις “ματωμένες” χορηγίες του ναζιστή εγκληματία Η. Κασιδιάρη"

Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων να αποδεχθεί οικονομική δωρεά από τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα...

Ο Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του
Κέρκυρα 27-09-26

Ο Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...
Πολιτισμός 27-09-26

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ
Ιστορία 27-09-26

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»
Εκπαίδευση 27-09-26

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ  - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες
Επικαιρότητα 27-09-26

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία
Εκπαίδευση 27-09-26

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ
Κέρκυρα 27-09-26

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Κέρκυρα 27-09-26

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»
Διεθνή 27-09-26

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών
Επικαιρότητα 27-09-26

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ
Διεθνή 27-09-26

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού
Επικαιρότητα 27-09-26

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.