07-09-2026 16:19
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Επικαιρότητα
Νέες κινητοποιήσεις αγροτών με φόντο την κυβερνητική κοροϊδία
Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν αγρότες σε πολλές πόλεις της χώρας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου είχαν στηθεί μεγάλα μπλόκα τον χειμώνα, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ).
Μπορεί η κρίσιμη καλλιεργητική περίοδος να οδεύει προς το απόγειό της και η πορεία της να καθορίζει την επιβίωση των βιοπαλαιστών της γης μέχρι την επόμενη σεζόν, ωστόσο το κόστος παραγωγής, η ακρίβεια και οι έωλες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν έχει προχωρήσει ή έχει καθυστερήσει τις οφειλόμενες πληρωμές, προκαλούν αναβρασμό στους αγρότες.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα προχωρούν σε αυτή την κίνηση τέτοια εποχή, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, όπως τονίζουν οι ίδιοι.
Οι αγρότες προειδοποιούν πάντως για νέο γύρο κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο, όπως επίσης και κλιμάκωση το φθινόπωρο, καθώς δε βλέπουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 24-25-26 Ιούνη αποτέλεσαν κομμάτι δράσεων του ΚΚΕ στον πρωτογενή τομέα και σε εργασιακούς κλάδους, εντάσσονται στη λογική της ξεχωριστής συγκέντρωσης και των εκλογικών «λογαριασμών» του κόμματος ενόψει εκλογών και δεν αποτέλεσαν έναυσμα για κλιμάκωση της δράσης του αγροτικού κινήματος.
Σαν σήμερα, 10 Ιουλίου 1976 "Η τραγωδία του Σεβέζο"
"Η τραγωδία του Σεβέζο": Σαν σήμερα, 10 Ιουλίου 1976, η Λα Μπριάντσα, ο "Κήπος της Λομβαρδίας", όπως με καμάρι την αποκαλούσαν οι κάτοικοί της, μια ειδυλλιακή, ευημερούσα περιοχή της Βόρειας...
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Οι εργαζόμενοι «δεύτερης κατηγορίας» και μια ευρωπαϊκή καταδίκη για τη χώρα μας
Για την άρση της ποινής στον εκπαιδευτικό Θ. Παπαδόπουλο - Συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 09:00 π.μ. στην Π.Δ.Ε. Αττικής
Τo ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα διδάσκει το 2026 στα «κορίτσια να αποφεύγουν τις κακοτοπιές» … για να μην πέσουν θύματα κακοποίησης