06-05-2026 19:21
Κοινωνικά
- Κατηγορία: Επικαιρότητα
Πλοίαρχος γενοκτονικού Κρουαζιερόπλοιου ‘’CROWN IRIS’’ ‘’Κρυφτείτε στα αμπάρια, στις καμπίνες και στα σαλόνια’’
Πλοίαρχος γενοκτονικού Κρουαζιερόπλοιου ‘’CROWN IRIS’’ ‘’Κρυφτείτε στα αμπάρια, στις καμπίνες και στα σαλόνια’’
4 στιγμιότυπα από την ‘’κινηματογραφική’’ κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ και των αλληλέγγυων στον φάρο του λιμανιού.
Δελτίο Τύπου Π[ΕΝΕΝ
1ο Σχόλιο
Όταν η ομάδα μας σκαρφάλωσε την σκάλα του φάρου στην είσοδο του λιμανιού το γενοκτονικό κρουαζιερόπλοιο έπαιρνε θέση ευθείας για να εισέλθει στην προβλήτα των Κρουαζιερόπλοιων, ο χρόνος ήταν περίπου 3-4 λεπτά.
Η ώρα ήταν 6:55 από απόσταση 200 μέτρων συνάδελφος μας που είχε αναλάβει την φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της κινητοποίησης διέκρινε και κατέγραψε εκατοντάδες επιβάτες του σιωνιστικού πλοίου στα καταστρώματα του με σκοπό να χαρούν την είσοδο και πρόσδεση στο λιμάνι του Πειραιά…
Μόλις η ομάδα σήκωσε την γιγάντια παλαιστινιακή σημαία, σε χρόνο ρεκόρ όλοι τους εξαφανίστηκαν από κάθε εμφανή σημείο του πλοίου!
Τι συνέβη;
Προφανώς μέσα σε δυο λεπτά η Μοσάντ που συνοδεύει αδιάκοπα το κρουαζιερόπλοιο της γενοκτονίας ανακοίνωσε ότι δεν πρέπει να βρίσκεται κανείς στα καταστρώματα για λόγους ασφαλείας.
Ο φόβος μην μας ρίξουν καμία μολότωφ… ή κάτι ανάλογο, τους οδήγησε να εξαφανιστούν σαν τα ποντίκια σε κάθε κρυψώνα που διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο.
2ο Σχόλιο
Ανέλπιστο χειροκρότημα
Οι μοναδικοί επιβαίνοντας που εθεάθησαν όταν το πλοίο πέρασε λίγα μέτρα από τον φάρο, ήταν μέλη του πληρώματος που προετοιμάζονταν στην πρύμνη για το ρεμέντζο του πλοίου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα μέλος του πληρώματος που είχε ξεχωρίσει από τους άλλους χειροκρότησε την κινηματική δράση μας!!!
Για ευνόητους λόγους δεν δίνουμε στην δημοσιότητα το σχετικό βίντεο…
3ο Σχόλιο
Το πάνοπλο και στρατικοποιημένο Λιμενικό Σώμα πιάστηκε στον ύπνο…
Η κινητοποίηση ξεκίνησε και πραγματοποιήθηκε μέσα σε 10 λεπτά με αποτέλεσμα η αντίδραση και η παρουσία του Λιμενικού που εμφανίστηκε με κλούβες στον φάρο να γίνει όταν η κινηματική μας δράση είχε ολοκληρωθεί!
Διαψεύσαμε διάφορους γελοίους ψευτοαριστερούς που πίστευαν ότι η δράση μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει σε ένα πολύ καλά φυλασσόμενο χώρο του λιμανιού.
4ο Σχόλιο
Έξοδος-φυγάδευση σε λεωφορεία με φιμέ τζάμια!
Μέλος της ΠΕΝΕΝ που είχε αποσταλεί στην έξοδο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εντόπισε δυο ώρες αργότερα 5 λεωφορεία να εξέρχονται από το φυλασσόμενο αυτό χώρο κατεβαίνοντας την οδό Χατζηκυριακού με λεωφορεία τα οποία όλα είχαν φιμέ τζάμια και προορισμό την Αθήνα.
Η συγκέντρωση που είχαν καλέσει πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες στην παγόδα μέχρι την λήξη της κινητοποίησης δεν αντιλήφθηκαν τον σχεδιασμό Λιμενικού και αστυνομίας και έτσι καθηλώθηκαν στον δρόμο κοντά στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ (COSCO).
Το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ θέλει δημόσια να ευχαριστήσει το δυναμικό που πλαισίωσε την κινητοποίηση μας.
Ισχυρό μήνυμα Αλληλεγγύης στο Λαό της Παλαιστίνης από τον φάρο στο λιμάνι του Πειραιά. Ανεπιθύμητοι οι εγκληματίες πολέμου σε στεριά και θάλασσα






Η ΠΕΝΕΝ με δεκάδες μέλη της οργάνωσε με αλληλέγγυους κινητοποίηση για την ''υποδοχή'' των δολοφόνων Ισραηλινών στρατιωτών που κάνουν ανάπαυλα από τον πόλεμο ταξιδεύοντας στα ελληνικά με το κρουαζιερόπλοιο ''Crown Iris''.
Ακούστηκε δυνατά το σύνθημα, καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των λαών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής!
Τη συγκέντρωση πλαισίωσαν συναγωνιστές της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων,η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και μελών του ΠΣΣ-ΝΑΤ.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων του Λιμενικού σώματος απέτυχε να εμποδίσει την κινητοποίησή μας.
ΠΕΝΕΝ
Δύο χρόνια χωρίς τον σύντροφο Στάθη Κωνσταντόπουλο
Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου Στάθη Κωνσταντόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος, της εργατικής τάξης...
Πλοίαρχος γενοκτονικού Κρουαζιερόπλοιου ‘’CROWN IRIS’’ ‘’Κρυφτείτε στα αμπάρια, στις καμπίνες και στα σαλόνια’’
Όταν οι εκπαιδευτικοί εγκαταλείπουν το σχολείο: Το βρετανικό παράδειγμα και τα μηνύματα για την Ελλάδα