06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Επικαιρότητα
«Βαρύτατη» και «συνεχώς επιδεινούμενη» η κατάσταση της υγείας του Αριστοτέλη Χαντζή
Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Αριστοτέλη Χαντζή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί η κατάστασή του είναι «βαρύτατη» και «συνεχώς επιδεινούμενη», «ενώ οι συνεχείς επιπλοκές την καθιστούν απειλητική για τη ζωή». Τονίζουν ότι «η μη ικανοποίηση των αιτημάτων άμεσα ισοδυναμεί με καταδίκη εις θάνατον».
Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσαν οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας, Αριστοτέλη Χαντζή, ο οποίος ζητά την ακύρωση της σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Σημειώνεται ότι ο Αρ. Χαντζής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από το βράδυ της Δευτέρας στο «Γεννηματάς», βρισκόμενος στις 140 ημέρες απεργίας πείνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών «ο απεργός πείνας νοσηλεύεται λόγω οξείας εγκεφαλοπάθειας Wernicke με διπλωπία και αταξικό βάδισμα, ενώ επίσης παρουσιάζει σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές που προδιαθέτουν σε επικίνδυνες για τη ζωή αρρυθμίες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΝΤΖΗ
Ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, 24/06/2026
Ο απεργός πείνας νοσηλεύεται λόγω οξείας εγκεφαλοπάθειας Wernicke με διπλωπία και αταξικό βάδισμα, ενώ επίσης παρουσιάζει σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές που προδιαθέτουν σε επικίνδυνες για τη ζωή αρρυθμίες.
Η κατάσταση της υγείας του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη με σοβαρότατα, ανθεκτικά υπογλυκαιμίκα επεισόδια, ενώ λόγω διαταραχής κατάποσης σε
έδαφος μυϊκής αδυναμίας έχει παρουσιάσει εισρόφηση στο αναπνευστικό σύστημα και υποξυγοναιμια.
Η γενικευμένη βαρύτατη μυϊκή αδυναμία έχει επιπλέον επηρεάσει τους αναπνευστικούς μύες και τους μύες του πρόσωπου και των οφθαλμών.
Του χορηγούνται εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα και οξυγόνο με ρινική κάνουλα.
Η κατάσταση είναι βαρύτατη και διαρκώς επιδεινούμενη ενώ οι συνεχείς επιπλοκές την καθιστούν απειλητική για τη ζωή.
Η μη ικανοποίηση των αιτημάτων άμεσα ισοδυναμεί με καταδίκη εις θάνατον.
Αργύρης Στούρας, Επιμελητής Παθολογίας στο Γ.Γεννηματάς
Γιώργος Βατίδης, Ειδικός Παθολόγος-Εντατικολόγος, από την ομάδα τακτικής
παρακολούθησης του απεργού πείνας
Ομάδα νοσοκομειακών γιατρών που τον παρακολουθούν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...
Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού