• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Σπίτι προς Ενοικίαση στις Αργυράδες

Ο μπότζος είναι μια παραδοσιακή μεζονέτα 37τμ που ανακαινίστηκε πρόσφατα και βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Αργυράδες της Κέρκυρας. Ένα ιστορικό οίκημα στο κέντρο του  χωριού (Κατωχώρι) που από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 21ου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους, κοινωνικές και πολιτικές συγκεντρώσεις. Ο μπότζος ήταν το βήμα των ομιλητών σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Σήμερα  η οικία διατηρώντας τον παραδοσιακό της χαρακτήρα προφέρει στους φιλοξενούμενους και επισκέπτες εικόνες και αναμνήσεις προηγούμενων εποχών και μια αίσθηση ηρεμίας, ασφάλειας και θαλπωρής. Είναι πλήρως εξοπλισμένη και επιπλωμένη (από ψυγείο, φουρνάκι και όλα τα σκεύη της κουζίνας μέχρι ανεμιστήρα) ιδανικό για ενοικίαση από εκπαιδευτικούς (Σεπτέμβρης – Ιούνιος) και ολιγοήμερη παραμονή στη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούλιος – Αύγουστος)

Οι Αργυράδες, ένα παραδοσιακό χωριό που οι ιστορικές του ρίζες χάνονται σε πολλά χρόνια πριν από το 1549, βρίσκονται  σε δεσπόζουσα κατάφυτη τοποθεσία από ελαιόδεντρα, που κτίστηκε επί ενετοκρατίας που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.

Ένα από τα μέχρι ιστορικά κεφαλοχώρια της Κέρκυρας που με τους οικισμούς που συναποτελούσαν την Κοινότητα Αργυράδων ξεπερνά τους 1.700 κατοίκους. Οι Αργυράδες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής και ιστορικής πλευράς και για το λόγο αυτό έχουν χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός από το 1977.

Η αρχιτεκτονική δομή των σπιτιών  διασώζει στοιχεία από την μακρά περίοδο της ενετοκρατίας. Αρχιτεκτονικά δείγματα αποτελούν η εκκλησία της Παναγίας και το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας με το μοναδικό πυργωτό καμπαναριό που έχει κτιστεί πολύ πριν από το 1635. Ξεχωριστή θέση στο Κατωχώρι κατέχουν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική τα περάσματα που ένωναν πάνω από το δρόμο σπίτια μεταξύ τους συγγενικά τα λεγόμενα «Πασαέτζα» (ιταλ. passaggio = δίοδος, διάβαση, στοά).

 

 

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search