• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Λαοθάλασσα οργής και στην Κέρκυρα για το έγκλημα στα Τέμπη

March 17, 2023 2315

 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Πέμπτη 16/3 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη. Με μία μεγάλη συγκέντρωση-πορεία οι Κερκυραίοι διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη και βροντοφώναξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες «ενώθηκαν» στον προαύλιο χώρο της πρώην Νομαρχίας. Περίπου χίλιοι διαδηλωτές με τον μεγαλύτερο όγκο από γυμνάσια και λύκεια άρχισαν με προσυγκέντρωση στα “Λύκεια”. Το Εργατικό Κέντρο (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ)  έδωσε γραμμή για να καταλήξει στο Εργατικό Κέντρο, αλλά ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πρώην Νομαρχία ( όπου οι αντιεξουσιαστές έριξαν πανό από την ταράτσα με πυροτεχνήματα). Εκτός από τα γνωστά συνθήματα ακούστηκε και το παρακάτω που αποτυπώνει τα αίτια της εγκληματικής τραγωδίας: “Δε φταίει η στιγμή, δεν έφταιξε η ώρα, φταίει που ξεπούλησαν ολόκληρη τη χώρα”.

Κέρκυρα

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά την ώρα της κινητοποίησης, σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search