• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Σύντομα μεταφορά απορριμμάτων από Κέρκυρα και Παξούς στο εργοστάσιο ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ της Κοζάνης - Τη Δευτέρα η συνεδρίαση για την προγραμματική σύμβαση

June 19, 2020 463

 

Σε  ένα  εικοσαήμερο,   αναμένεται  η  μεταφορά  απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών, στον χώρο μηχανικής επεξεργασίας  του εργοστασίου  της  εταιρείας  της  ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε  στην Κοζάνη, μετά  και την θετική απόφαση του  Ελεγκτικού  Συνεδρίου και την ολοκλήρωση  των σχετικών διαδικασιών.

Σε συνέντευξη  του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Διαχείρισης Απορριμμάτων  Δυτ. Μακεδονίας –ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  ΑΕ- Δημοσθένης  Μαυρίδης, έκανε γνωστό   ότι  την  Δευτέρα  θα συνεδριάσει  η διοίκηση της  εταιρείας , προκειμένου να εγκρίνει εκ νέου την προγραμματική σύμβαση, για την  μεταφορά  συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων από την Κέρκυρα και τους Παξούς  στην Κοζάνη,  κατά την χρονική περίοδο 2020 έως και 2022.

 

«Τη  φετινή χρονιά προβλέπονταν  η μηχανική επεξεργασία 23.700  τόνων, από την Κέρκυρα στην Κοζάνη και συνεπώς τώρα,  μέχρι τέλος του έτους, θα  μεταφερθούν μικρότερες ποσότητες  απορριμμάτων στο εργοστάσιο», τόνισε ο  Διευθύνων Σύμβουλος  της  ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε  Δημοσθένης Μαυρίδης, υπογραμμίζοντας ότι  «οι δυνατότητες της μονάδας επεξεργασίας είναι 120.000 τόνοι ετησίως και δίνεται  προτεραιότητα  στην κάλυψη αρχικά  όλων   των αναγκών στην Δυτ . Μακεδονία».

Όπως υποστηρίζεται από την διοίκηση,  το εκτιμώμενο οικονομικό όφελος  για την μεταφορά  των απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών, στον χώρο του εργοστασίου της  ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε  στην Κοζάνη, υπολογίζεται σε 300.000  ευρώ την τριετία 2020-2022 , με  20 έως 30 επιπλέον θέσεις απασχόλησης για την περίοδο αυτή – εργατικού κυρίως προσωπικού- ενώ  συνολικά  στην εταιρεία  εργάζονται  220-230 άτομα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search