• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αυξήσεις μισθών – Μείωση ωραρίου των εκπαιδευτικών ανακοινώνει η Ζ. Μακρή αύριο σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ

April 01, 2024 3829

Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το drepani.gr - argyrades.gr

Όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες, αύριο Τρίτη 2 Απρίλη το πρωί η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΔΟΕ ενώ λίγο αργότερα στη 1 το μεσημέρι θα ακολουθήσει η συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Μια συνάντηση που αναμένεται να μείνει στην Ιστορία της εκπαίδευσης καθώς η Υφυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει γενναία αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών πιθανότατα πάνω από 40% στην κατεύθυνση υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τον Μάη ο πρωθυπουργός διακήρυττε: «Ναι, πιστεύω ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη δεύτερη τετραετία θα αφορά το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων γιατρών και καθηγητών.». Προσθέτοντας: «Ζητάμε πολλά από τους καθηγητές και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα».

Τα καλά νέα για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι μόνο η γενναία αύξηση των μισθών, αλλά και η μείωση του ωραρίου. Να θυμίσουμε ότι το 2013 οι ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως για το εκπαιδευτικό προσωπικό αυξήθηκε σε 23 (από 21) για όσους είχαν έξι χρόνια υπηρεσίας, 21 ώρες (από 19) από 6-12 χρόνια υπηρεσίας και 20 ώρες (αντί 18) για όσους έχουν πάνω από 12 έτη υπηρεσίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Τάσος Κουράκης το 2015 είχε ταχθεί υπέρ της επαναφοράς του ωραρίου των εκπαιδευτικών το οποίο έχει αυξηθεί από το 2013 κατά 2 ώρες.

Μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει στη Βουλή την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του:

Δηλώνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρουμε όσους εκπαιδευτικούς θα έχουν απολυθεί στο διάστημα αυτό και εξαιτίας αυτού του μέτρου και όσοι έχουν αναγκαστικά παραιτηθεί ή μετατεθεί. Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε καθώς η αύξηση του ωραρίου και μάλιστα η αύξηση σε 25 μαθητές ανά τάξη θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.»

Το αίτημα που δεν υλοποίησαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναμένεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή κατ΄ εντολήν του υπουργού Κ. Πιερρακάκη αναμένεται να δεσμευτεί ότι θα μειωθεί δραστικά η ετήσια παραγωγή προσφυγών στα δικαστήρια για την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, όπως και οι διώξεις εκπαιδευτικών για τις οποίες θα τεθεί πλαφόν, ώστε να μην ξεπερνούν τις δύο ανά ημέρα και ΔΙΔΕ ή ΔΙΠΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search