• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμα

October 15, 2020 144

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα της συνάντησης απετέλεσε η ενημέρωση του Υφυπουργού για το τοπικό επιστημονικά Συνέδριά και μεταπτυχιακών σχολείων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα από το ΕΙΘΕ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών) με την συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 400 επιστήμονες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης και νομπελίστες.

Ο κ. Γκίκας, συνοδευόμενος από τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ κ. Γιώργο Ζουπάνο, παρουσίασε στον Υφυπουργό την μεγάλη ανταπόκριση που έχουν τα ετήσια Συνέδρια στην επιστημονική κοινότητα, η οποία έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα, ενώ συμβάλλει στην προβολή της Κέρκυρας και της χώρας μας γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η δυνατότητα μόνιμης στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της σειράς των συγκεκριμένων Συνεδριών, προκειμένου η διοργάνωσή τους να γίνει πιο άρτια και με την δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων επιστημόνων.

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι την παρούσα περίοδο γίνεται προσπάθεια καταγραφής όλων των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων της Χώρας, ώστε εν συνεχεία να αξιολογηθούν και να ενισχυθούν εφόσον πράγματι προσφέρουν στην επιστημονική έρευνα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search