• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή η Εύη Μυλωνάκη

May 19, 2022 93

 

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η Εύη Μυλωνάκη, αγωνίστρια στο χώρο της μαχόμενης δικηγορίας που είχε πρωτοστατήσει σε θέματα δικαιωμάτων ψυχικής υγείας.

Η Εύη Μυλωνάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε με τη μαχόμενη δικηγορία περίπου δεκαεπτά χρόνια. Από το 2015 ξεκίνησε να ασχολείται πιο εντατικά με τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία. Ήταν επίσης μέλος συλλογικοτήτων σχετικών με τα δικαιώματα των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστών καθώς και των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων.

Η Εύη ήταν μέλος του ΔΣ της Αυτοεκπροσώπησης (Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας), μέλος της Πρωτοβουλίας Ψ Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία ·και μέλος της Εργατικής Λέσχης της Νέας Σμύρνης και επίσης έγραφε διηγήματα 

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες “Λαϊκός Δρόμος” και “Εποχή” καθώς και στο περιοδικό “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”.

Η Εύη πέρασε από τις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ και όλοι την θυμούνται σαν ένα περήφανο άνθρωπο που είχε πάντα σημαία του τον αγώνα για το δίκιο των ανθρώπων, ιδιαίτερα των φτωχών και των καταφρονεμένων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search