• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Βαθιά θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Καββαδία (Μπελότη)

December 06, 2022 964

 

Βαθιά θλίψη για την απώλεια Ανδρέα Καββαδία (Μπελότη)

Ο Ανδρέας Καββαδίας (Μπελότης) άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Τρίτη 6/12 σε ηλικία 81 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που εισήχθη από χθες για παρακέντηση και αφαίρεση υγρού από τους πνεύμονες. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία των Αργυράδων και ευρύτερα, γιατί ήταν άνθρωπος αγαπητός.

Άσκησε για πολλές δεκαετίες το επάγγελμα του ράφτη στην Αθήνα και το ραφείο του στη Θεμιστοκλέους 18 ήταν για χρόνια το θρυλικό στέκι των Αργυραδιτών και όχι μόνο,  το δεύτερο σπίτι για πολλούς από μας στα νεανικά μας χρόνια. Ο Ανδρέας ήταν δεύτερος πατέρας και αδελφός για δεκάδες Αργυραδίτες που συχνάζαμε εκεί. Ήταν το απάνεμο λιμάνι, το στήριγμά μας για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όχι μόνο στο διάστημα της προσαρμογής στη μεγαλούπολη, αλλά και στη συνέχεια. Το ραφείο του ήταν προέκταση των Αργυράδων. Εκεί μαθαίναμε τα νέα από το χωριό, συζητούσαμε ατέλειωτες ιστορίες, θυμόμαστε παλιές ιστορίες του χωριού.

Μας συμπαραστεκόταν σε κάθε προσωπικό ή άλλο πρόβλημα και μας βοηθούσε να το ξεπερνάμε. Μοιραζόμασταν μαζί του κάθε μυστικό και του είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μας έδινε τις συμβουλές του πάντα με τον όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο του. Αντιμετώπιζε κάθε θέμα με την πείρα και τη σοφία της ζωής και σε όλα έβγαινε  αληθινός! Μας δίδαξε πολλά! Με χιούμορ ανεξάντλητο που έκανε τις ώρες που περνούσαμε στο Ραφείο διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την καλοσύνη και την αγάπη του για κάθε Αργυραδίτη και συνάνθρωπο. Συντρέχτης και αυθεντικός άνθρωπος, δάσκαλος της ζωής με το παράδειγμά του. Άνθρωπος της προσφοράς. Η προσφορά του στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών υπερπολύτιμη. Για χρόνια μέλος και ταμίας του ΔΣ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Ανδρέα με τα αστεία με τις καλές κουβέντες σου και το παράδειγμά σου. Συνεπής σε όλα σου. Τίμιος και δουλευταράς. 11.45 πανέτοιμος κάθε εργάσιμη μέρα έκλεινες το ραφείο και τρέχοντας για την αφετηρία του λεωφορείου για να προλάβεις το τελευταίο λεωφορείο για το Χαϊδάρι στο σπίτι σου.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια που τόσο αγάπησες και για την οποία τόσο μόχθησες! Έδωσες απλόχερα πολλή αγάπη και καλοσύνη, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση . Πήρες πολλή αγάπη από την οικογένειά σου και όλους όσοι σε γνωρίσαμε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 3.00 στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search