• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λένα Δουκίδου

December 11, 2020 106

 

 

Η Λένα Δουκίδου, η οποία ήταν και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.  Στη δικτατορία αμέσως μετά το πραξικόπημα του 1967 και μέχρι τη σύλληψή της τον Ιούνιο του 1968, είχε ενταχθεί στην οργάνωση Δημοκρατική Άμυνα, με τομέα ευθύνης το τμήμα Τύπου.

Το 1972 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του αντιδικτατορικού πρώτου τεύχους του περιοδικού Αντί, μαζί με τον Αντώνη Καρκαγιάννη και τον Χρήστο Παπουτσάκη. Απέκτησε μια κόρη με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη.  

Εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες όπως Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα, Έθνος, και στην τηλεόραση (ΕΡΤ).  Βιβλία της: «Τι πέτυχε η αντίσταση στη δικτατορία» (2017), «Πώς φτάσαμε στη Δικτατορία ’67» (2012) και τα μυθιστορήματα «Πάντα λίγο νωρίς» (1995) –για τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας- και «Η Έλσα και οι Άλλοι» (2002)- ένα βλέμμα προς το τεχνολογικό αύριο.

Η Λένα Δουκίδου έφυγε από τη ζωή στις 10 Δεκεμβρίου 2020. Θα γίνει πολιτική κηδεία στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, στις 12.00.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search