• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Παιδική χαρά στην Κασσιώπη έχει να αναβαθμιστεί από το 1985 - Τώρα το έργο καθυστερεί λόγω αρχαίων

April 07, 2023 455

 

Από το 1985 είχε να αναβαθμιστεί μια παιδική χαρά στην Κασσιώπη και όταν ήρθε η ώρα να αλλαχτούν τα παλιά παιχνίδια, βρέθηκαν αρχαία.

Αφού χορηγοί συγκέντρωσαν το ποσό των 30.000 ευρώ, τα νέα παιδικά παιχνίδια  είναι σε αναμονή εδώ και πέντε μήνες καθώς δεν έχει ανανεωθεί η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασιόπης, Μαρία Βλάχου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

«Η παιδική χαρά το 1985 έχει γίνει παραχώρηση από το υπουργείο Πολιτισμού, προς τον τότε πολιτιστικό σύλλογο και από τότε λειτουργεί ως παιδική χαρά και δεν έχει αλλάξει η χρήση της. Για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει ανακαινίσεις και μάλλον ο λόγος ήταν ότι ο χώρος αυτός ήταν αρχαιολογικός και υπήρχε φόβος ότι η Αρχαιολογία μπορεί να σταματήσει την κατασκευή της», αναφέρει αρχικά. 

Γιατί δεν έχουν αντικατασταθεί τόσα χρόνια τα σκουριασμένα κάγκελα; Σύμφωνα με την κυρία Βλάχου, «υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει εκ νέου παραχώρηση για να γίνει η αντικατάσταση. Τα πράγματα είναι στην Κέρκυρα απ΄ τις 5 Δεκεμβρίου. Η Αρχαιολογία ενώ, ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε στον χώρο από τις 9 Νοεμβρίου, έχουμε χαθεί λίγο στη συνεννόηση των υπηρεσιών με το υπουργείο Πολιτισμού, για να δουν τι διαδικασίες πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να δώσουν τον χώρο και για πόσα χρόνια. Δεν έχουμε ενημέρωση για το εάν έχει λήξει η σύμβαση παραχώρησης από το 1985».

«Έχουν γίνει ατυχήματα με παιδιά στην παιδική χαρά και η Κασσιόπη είναι από τα πιο τουριστικά χωριά, ανοίγει η σεζόν και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους. Το έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου έλεγε “εξαιρετικά επείγον”. Αναρωτιέμαι πόσο είναι το εξαιρετικά επείγον για το Δημόσιο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση», κατέληξε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search