• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών σε δάσκαλο για ασέλγεια

May 15, 2023 2542

Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών επιβλήθηκε σε 52χρονο δάσκαλο από την Κέρκυρα, με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος δύο μαθητριών του ηλικίας 9 ετών.

Στις αρχές Ιουλίου του περασμένου έτους είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, ενώ το Εφετείο σήμερα μείωσε την ποινή.

Οι αρρωστημένες πράξεις

«Αυτός ο δάσκαλος ήταν 28 χρόνια εν ενεργεία και δεν ξέρω πόσα είχε ενοχλήσει, πόσα δε μιλήσανε, πόσοι γονείς δεν κατήγγειλαν. Γιατί είχε ακουστεί ότι τον είχαν διώξει και από άλλα σχολεία. Αν πραγματικά είχε μετανιώσει, θα ζητούσε μία συγγνώμη, θα παραδεχόταν το λάθος του και θα ζητούσε μία συγγνώμη πρώτα σε αυτά τα παιδάκια και μετά στις οικογένειές τους», λέει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων, σύμφωνα με το in.gr. 
 
«Δε μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Εντάξει να είναι ένας δάσκαλος, φιλικός με τα παιδάκια, προς Θεού, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό» λέει μητέρα μαθήτριας.

Τα θύματα μιλούν

Η 16χρονη σήμερα κόρη της σε ηλικία μόλις 9 ετών βίωσε τα όσα φρικιαστικά περιέγραψε στους αστυνομικούς. Από τη δεύτερα δημοτικού, ο 52χρονος δάσκαλος άρχισε να την προσεγγίζει σε διαλείμματα και εκδρομές. Όταν πια κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την έβαζε να κάθεται στα γόνατά του και να τη θωπεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Παρόμοια ήταν η αρρωστημένη τακτική που ακολούθησε και σε ένα άλλο 12χρονο κοριτσάκι, το οποίο ομοίως βρήκε το θάρρος και μαζί με τους γονείς του τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.

Τα ελαφρυντικά

«Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δέχτηκε κάποιες από αυτές και που καταδικάστηκε. Αρνήθηκε ότι τις άγγιξε μέσα από το εσώρουχα και παραδέχτηκε μόνο τις πράξεις πάνω από το εσώρουχο», σημειώνει από την πλευρά του ο δικηγόρος του 52χρονου.

 

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου στον 52χρονο δάσκαλο, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

«Ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο ότι ήταν τυχαίες κινήσεις. Δεν είχε καταλάβει τη συνέπεια των πράξεων» είπε ο δικηγόρος του 52χρονου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search