Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρα για τη συζήτηση του θέματος της πανδημίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της  «ΛΑ.ΣΥ.», ανάλογη πρόταση υπήρξε και στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν το αποδέχθηκαν οι παρατάξεις Μαχειμάρη, Ασπιώτη και Βάρελη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Νοεμβρίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΣΥ ζήτησαν να συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας. Αυτό δεν έγινε με ευθύνη της δημοτικής αρχής αλλά και των παρατάξεων του κ. Ασπιώτη και του κ. Βάραλη. Ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θέτουμε εκ νέου το αίτημα για την επόμενη συνεδρίαση. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι μέσα στις συνθήκες εκατόμβης που βιώνει η χώρα να μη έχει βγει ακόμη μια φωνή, αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου που:

• θα καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης η οποία γέμισε την Ελλάδα με φέρετρα αφήνοντας αθωράκιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δημιουργώντας συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας με την κατάσταση που επέτρεψε να υπάρξει στα μέσα μεταφοράς, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα σχολεία.

• θα διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών έτσι όπως εκφράζονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Ελλάδας.

• θα απαιτεί την άμεση στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, του Κέντρου Υγείας Αγίου Αθανασίου, όλων των κοινοτικών ιατρείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και των μεγάλων σχολικών μονάδων.

• θα ζητά την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού στα Σφακερά.

• θα διεκδικεί μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, του λαού γενικά».