Ανακοίνωση - καταγγελία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας γιατί επετράπη η είσοδος στο έργο του Ερημίτη στο πλαίσιο αυτοψίας από κλιμάκιο της ΠΙΝ

Αναλυτικά:

«Με την με αριθμό 14199/5482/2-3-2021 επιστολή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ –Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ/ΝΤΟς ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ-ΚΛΙΜΑΚΙΟ  ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ με θέμα «Εντολή ελέγχου για διενέργεια αυτοψίας στη θέση ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΗΣ περιοχής ΕΡΗΜΙΤΗ», ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, προσκλήθηκε επίσημα να παραστεί με εκπρόσωπο μηχανικό επι τόπου την ημέρα της αυτοψίας του κλιμακίου ΚΕΠΠΕ.

Την ορισμένη ημέρα και ώρα και δη Τετάρτη 9-3-2021 ο Αντιδήμαρχος Έργων Ανάπτυξης Επενδύσεων και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Χαρίτων Κουτσούρης και ο μηχανικός του Δήμου (εκπρόσωποι του Δήμου) παραβρέθηκαν στο σημείο συνάντησης με το κλιμάκιο για να συμβάλλουν στην αυτοψία ελέγχου.

Όμως προς έκπληξη όλων η εταιρεία της φερόμενης επένδυσης απαγόρευσε την είσοδο των εκπροσώπων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας παραβιάζοντας τη δημόσια επίσημη πρόσκληση των αρμοδίων τοπικών δημοσίων υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε την κατάχρηση δικαιώματος και την υπέρβαση αρμοδιοτήτων της εταιρείας της φερόμενης  επένδυσης σε θέματαπου άπτονται ΑΥΣΤΗΡΆ των αρμοδιοτήτων των καθ ύλην δημοσίωνυπηρεσιών.

Με την πάγια πρακτική τους χλευάζουν περιφρονητικά τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ακόμα περιμένουμε τις άδειες τους), αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αποικιοκρατική τακτική και διάθεση τους».