• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Παξοί: Πέθανε γυναίκα από εγκεφαλικό και από τον κακό καιρό της πολιτείας

December 11, 2022 565


Τραγική ήταν η κατάληξη για μια 60χρονη γυναίκα με εγκεφαλικό η οποία έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως από τους Παξούς σε νοσοκομείο ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας η διακομιδή της ήταν δύσκολη με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού βρισκόταν στην Κέρκυρα ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή δεν μπόρεσε να αποπλεύσει για να παραλάβει τη γυναίκα από τους Παξούς

Ένα τραγικό γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει μέσα για τη διακομιδή των ασθενών όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Κια υτό που δεν μπορεί να κάνει η πολιτεία, το έκανε ένας απλός πολίτης που με τουριστικό σκάφος προθυμοποιήθηκε να κάνει την διακομιδή της ασθενούς παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο άνθρωπος που έβαλε τα γυαλιά -για μην πούμε κάτι άλλο- σε ένα ολόκληρο κράτος και έδειξε την απανθρωπιά και την αναλγησία της "οργανωμένης πολιτείας" που δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή. 

Το σκάφος συνοδεία γιατρού από το Κέντρο Υγείας αναχώρησε από τους Παξούς στις πεντέμισι το απόγευμα. Κατάφερε και έφτασε στην Πλαταριά όπου ανέμενε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι.
Η ηλικιωμένη γυναίκα όμως στη διαδρομή κατέληξε και οδηγήθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως αναφέρει οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Παξών η παροχή υπηρεσιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεν είναι μία απλή υπόθεση και οι διακομιδές προς τα Ιωάννινα, σε μέρες που μπορεί ο καιρός να έχει αγριέψει, εξαιρετικά δύσκολες.

Τι να πούμε εμείς; Τι θα πουν οι υπεύθυνοι στους οικείους της εκλιπούσης;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search