• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Αγροτικού Ιατρείου της Ερείκουσας

March 11, 2023 490

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας

προς τους βουλευτές Δημήτρης Μπιάγκης , Αλέξανδρος ΑυλωνίτηςΒ , Στέφανος Σωτ. Γκίκας , 

προς τον Υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης ,

τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Nikos I. Panagiotopoulos ,

την 6η ΥΠΕ, τον διοικητή της Ιωάννη Βάρελη και

προς τους Χωρικούς Αντιδημάρχους Διαποντίων Νήσων

για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Αγροτικού Ιατρείου της Ερείκουσας Διαποντίων Νήσων στη Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

 

Αγαπητοί κύριοι,

 με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε ως πολίτες και φίλοι των Διαποντίων Νήσων ενδιαφερόμενοι για θέματα Υγείας  να σας εκφράσουμε  τις έντονες ανησυχίες μας.

 Το Ιατρείο Ερείκουσσας εδώ και πολλά χρόνια όπως θα γνωρίζετε υπολειτουργεί.

 Συγκεκριμένα παραμένει και πάλι χωρίς γιατρό από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς ο γιατρός ολοκλήρωσε  τις υποχρεώσεις του στο νησί και στη συνέχεια αναχώρησε χωρίς προηγουμένως να αντικατασταθεί, κάτι που γίνεται δυστυχώς κάθε χρόνο. Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί καθώς δεν παρουσιάστηκε  κανένα περαστικό που να χρίζει ιατρικής παρακολούθησης μέχρι σήμερα. Το όλο θέμα έχει πολλάκις αναπαραχθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά ΜΜΕ ενώ έχει γίνει και θέμα συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων χωρίς όμως να βρεθεί άμεση λύση και καίρια αντιμετώπιση όπως οφείλετε.

Καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αλλά ούτε και άμεση λύση από τους νόμιμους εκπροσώπους του εκάστοτε υπουργείου για το θέμα αυτό, ζητάμε από την Πολιτεία:

1ον. Να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα των ακριτών νησιωτών μόνιμων ή μη κατοίκων των Διαποντίων Νήσων και ειδικότερα της Ερείκουσας για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και σε υπηρεσίες περίθαλψης, με την κάλυψη της θέσης του αναγκαίου για την  λειτουργία ιατρού.

2ον. Να εξαλειφθούν άμεσα τα αισθήματα ανασφάλειας που δημιουργούνται εδώ και χρόνια στους κατοίκους καθώς και στους επισκέπτες – τουρίστες του νησιού (οι οποίοι όπως γνωρίζεται στους επόμενους μήνες θα πολλαπλασιαστούν ένεκα της τουριστικής περιόδου και των Αγίων ημερών της Λαμπρής), ως προς τη δυνατότητα του Ιατρείου να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Με κάθε νόμιμο μέσω που διαθέτουμε ως Έλληνες πολίτες ζητούμε το αυτονόητο. 

Ιατρική περίθαλψη.

 Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουμε ως νησιώτες άλλες νομικές οδούς καθώς δεν αντιμετωπίζετε τα ζήτημα της υγείας των νησιών μας με σύνεση και προσοχή ως οφείλετε. Προς αποφυγή λοιπόν κάποιου περιστατικού υγείας που στο μέλλον λόγω έλλειψης ιατρού μπορεί να  οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο ενός συμπολίτη μας σας ενημερώσουμε για τις προθέσεις να προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών, σύσταση επιτροπής αγώνα και να αποστείλουμε στο άμεσο μέλλον, ως Κίνηση πολιτών των Διαποντίων Νήσων για την Υγεία, εξώδικο με αποδέκτες τους αρμόδιους για θέματα υγείας, ασφάλειας και ποιότητας Ζωής της χώρας μας θέτοντας χρονικό περιθώριο για τη κάλυψη της θέσης του Ιατρού Ερείκουσας. Δυστιχως η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω

 Με εκτίμηση,

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Υγεία και τη ποιότητα ζωής στα Διαπόντια Νησιά.

 

Πηγή: ΤΑ ΠΑΡΆΠΟΝΑ ΣΟΎ ΣΤΟ ΔΉΜΑΡΧΟ (Facebook)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search