• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ταξιδεύοντας στην Ερεικούσα το βορειότερο κατοικήσιμο νησί του Ιονίου (βίντεο)

May 23, 2021 162

 

Μόλις 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας συναντά κανείς το πιο ήρεμο και ανέγγιχτο νησί των Διαποντίων Νήσων, την άγνωστη Ερεικούσα, η οποία αποτελεί το βορειότερο νησί των Επτανήσων.

Παίρνει, δε, το όνομά της από τα ρείκια που φύονται το Φθινόπωρο στο νησί και του χαρίζουν το υπέροχο θαλασσινό τους άρωμα, μεταμορφώνοντας το απ’ άκρη σ΄άκρη με το ιδιαίτερο μωβ χρώμα τους.

Τυλιγμένη με τον καταγάλανο μανδύα της θάλασσας και το χρυσό του ήλιου και της αμμουδιάς, η αλλοτινή Μέρλερε, ονομασία που διασώζεται από χαρτογράφους του 16ου αιώνα μ.Χ, προσφέρει τη μαγεία της σε όλους εκείνους που αγαπούν την παρθένα φύση και προτιμούν την ηρεμία και τη χαλάρωση για τις διακοπές τους.

Με ορμητήριο πάντα το Πόρτο, το πανέμορφο γραφικό λιμάνι της, όλα τα μονοπάτια, χωμάτινα και μη, θα σε οδηγήσουν τόσο στο Φύκι, το παλιό εγκαταλελειμμένο λιμάνι, όσο και στα ενδότερα του νησιού, για να ανακαλύψεις τις ομορφιές μιας Ελλάδας του παρελθόντος.

Όλες οι αισθήσεις σου θα απολαύσουν αυτό που στις μέρες μας τείνει να εκλείψει. Το βλέμμα θα χορτάσει από εικόνες ηρεμίας τυλιγμένες σε πράσινο και μπλε φόντο, η ακοή θα εξασκηθεί στο άκουσμα της φύσης και του ανέμου που θαρρείς ότι τραγουδούν μονάχα για εσένα, ενώ η όσφρηση θα απολαύσει μυρωδιές ξεχασμένες από τον νου, ανάμεικτες με την αλμύρα της θάλασσας, και συνάμα γαργαλιστικές, αφού με έξυπνο τρόπο το σκάνε συνεχώς από τις κουζίνες των σπιτιών που δημιουργούν απολαυστικά Κερκυραϊκά πιάτα.

Γραφικά σπιτάκια, λουλουδιασμένοι κήποι, περιποιημένες αυλές και χαμογελαστοί άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο σου και θα σου προσφέρουν την ίδια τους την καρδιά, κάνοντάς σε να αφήσεις και εσύ φεύγοντας ένα κομμάτι από την δική σου, και να υποσχεθείς πως κάποια στιγμή θα επιστρέψεις ξανά στην Ερεικούσα για να αισθανθείς για λίγο και πάλι ελεύθερος.

Πηγή: Travel Inspiration

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search