• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ

February 21, 2022 467

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Άλσος της Γαρίτσας αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικότερα για τον κερκυραϊκό λαό. Είναι ένας από τους λίγους πράσινους πνεύμονες της πόλης της Κέρκυρας και αξιοποιείται όλα αυτά τα χρόνια ως ελεύθερος χώρος αναψυχής, εκτόνωσης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης. Είναι απαραίτητο αυτός ο χαρακτήρας του να προστατευτεί και όσες εργασίες γίνουν για τη βελτίωση και την αναβάθμισή του να μην έρχονται σε αντίθεση με αυτό. Οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο, έχουν ακριβώς αυτή τη βάση.

Η σημερινή κατάσταση του Άλσους και η χρόνια εγκατάλειψή του κάνει αναγκαία και επιτακτική τη βελτίωση και τον ευπρεπισμό του, τις ήπιες παρεμβάσεις ώστε να επιτελεί τον σκοπό του. Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της περιοχής στέκονταν όλα αυτά τα χρόνια με πνεύμα συνεννόησης και συγκατάθεσης απέναντι σε αυτή την προοπτική.

Αποτελεί χρόνια απαίτηση του κερκυραϊκού λαού η βελτίωση των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, οι λειτουργικές και καθαρές τουαλέτες, οι ανοικτοί και προσβάσιμοι χώροι ήπιας άθλησης, τα στρωτά πεζοδρόμια, ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός, τα παγκάκια, οι όροι λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης συμβατών με το βασικό χαρακτήρα του άλσους και βεβαίως η περιποίηση και ορθολογική διαχείριση του ιδιαίτερου αισθητικού και ιστορικού ενδιαφέροντος δεντρικού πλούτου.

Η πόλη της Κέρκυρας έχει τεράστια ανάγκη για δημιουργία υποδομών άθλησης, αναψυχής, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν σχεδιασμένα μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιοποίησης των υπαρχόντων αλλά και νέων χώρων της πόλης μας. Δε χωράει ευκαιριακή αντιμετώπιση και αποσπασματικότητα όταν μιλάμε για βασικές λαϊκές ανάγκες. Ο προσανατολισμός του κοινωνικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε, που δεν έχει

κριτήριό του την κάλυψη αυτών των αναγκών αλλά τη μεγιστοποίηση του κέρδους των λίγων δεν μπορεί να δώσει τέτοιες λύσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όσες συζητήσεις έγιναν τόσο στο πιο μακρινό όσο και στο πρόσφατο παρελθόν προέβαλε το ζήτημα της ουσιαστικής διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε και δικαίως αυτό ενισχύει την αμφιβολία και την ανησυχία απέναντι στις παρεμβάσεις στο άλσος. Η ανάπλαση του άλσους θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα αναλυτικής συζήτησης, η μελέτη θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί λεπτομερώς τόσο στους κατοίκους όσο στο Τοπικό και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία τέτοια διαδικασία θα είχε σίγουρα άλλα αποτελέσματα και καλούμε τη Δημοτική Αρχή, ακόμη και τώρα, να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η περιοχή της Γαρίτσας ταλαιπωρείται και από άλλα πολλά και μεγάλα προβλήματα όπως και πολλές γειτονιές και συνοικίες της πόλης μας. Υπάρχει ανάγκη για βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, για έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, βελτίωση του οδικού δικτύου. Τα παιδιά της Γαρίτσας πάνε σε ένα Λύκειο (4ο ΓΕΛ) με υποδομές πέρα και μακριά από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τους ανάγκες και με ένα νέο σχολείο να χτίζεται εδώ και σχεδόν 18 χρόνια!! Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Γαρίτσας βιώνουν και αυτοί τα αποτελέσματα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων όσων αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, την ακρίβεια, τη διαχείριση της πανδημίας, της υποδομές υγείας και πρόνοιας κλπ

Η κοινωνική πλειοψηφία μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις για την αναψυχή, την άσκηση, τη ψυχαγωγία και τον αθλητισμό. Να βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες που εμποδίζουν τις τεράστιες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας στο να τεθούν στην υπηρεσία του λαού. Να απαιτήσει λύσεις για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια ανοίγοντας την προοπτική για συνολικότερες ανατροπές στην κοινωνία, για να έχουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους.

§ Να εξασφαλιστεί ότι δε θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η προοπτική του Άλσους της Γαρίτσας.

§ Να είναι ανοιχτός, ελεύθερος και προσβάσιμος για όλο το λαό.

§ Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία οργανωμένων δημόσιων χώρων που θα εξυπηρετούν τις πολύπλευρες λαϊκές ανάγκες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search