• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

“Το Άλσος ανήκει σε όλους ”

February 23, 2022 682

 

Ανακοίνωση - απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους στην ανακοίνωση της «Εκκίνησης» για το Άλσος της Γαρίτσας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου
Διαβάσαμε με πολλή προσοχή την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Εκκίνηση» και θεωρούμε πως πρέπει να δοθούν κάποιες διαλευκάνσεις.
Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι το Άλσος έχει έκταση 33.000 τ.μ. και η τσιμεντοποίηση 900 τ.μ. δεν θα επιβαρύνει την περιοχή. Το Άλσος της Γαρίτσας και το Άλσους του Ανεμόμυλου έχουν συνολική έκταση από 33.000 τ.μ. μαζί με τον κόμβο που τα ενώνει. Αλλά, μέσα στην έκτασή τους υπάρχουν: παιδικές χαρές, τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων και καφέ, δημόσιες τουαλέτες, πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμος και λιθόστρωτα μονοπάτια. Αν αφαιρέσουμε από την έκτασή του τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση με την προσθήκη μπετόν αρμέ 900 τ.μ., ιδιαίτερα δίπλα σε μια υπάρχουσα τσιμεντένια κατασκευή όπως το γήπεδο μπάσκετ.
Γίνεται, επίσης, λόγος για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του 14χρονου Σπύρου στις Αλυκές Ποταμού από διερχόμενο αμάξι. Υπενθυμίζουμε ότι το Άλσος της Γαρίτσας έχει αυτοκινητόδρομο που διασταυρώνεται από τον βορρά, τον νότο, την ανατολή και την δύση (!). Περιμετρικά του Άλσους, δηλαδή, υπάρχουν δρόμοι με συχνή κυκλοφορία -και πολλές φορές ταχεία από την πλευρά της παραλιακής- και επομένως κίνδυνος, καθώς υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα η δραστηριότητα του σκέιτμπορντ να μην πραγματοποιείται μόνο μέσα στην πίστα αλλά και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν.
Συμφωνούμε με την έλλειψη αθλητικών υποδομών και υποδομών για τους νέους του νησιού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θέλουμε οι νέοι να αθλούνται και να μένουν μακριά από κινδύνους διαφόρων φύσεων. Για αυτόν τον λόγο έχουμε προτείνει η πίστα να κατασκευαστεί σε άλλο μέρος και ειδικότερα στην αδιαμόρφωτη χωμάτινη έκταση του Άλσους των Φυλακών. Εκεί δεν θα υπάρξει κανένας ξεριζωμός δένδρων, καμία τσιμεντοποίηση πρασίνου και θα περιοριστεί κατά πολύ ο κίνδυνος από διερχόμενα αυτοκίνητα. Χώρος, επίσης, με αντίστοιχες προδιαγραφές υπάρχει και στις αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στο αεροδρόμιο.

Το Άλσος ανήκει σε όλους τους πολίτες του νησιού ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης και η πλειοψηφία των πολιτών έχει εκφράσει την άποψή της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search