• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Να είστε … καλά παιδιά - Τέσσερις ώρες η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη στάθμευση στην Παλιά Πόλη

March 22, 2022 587
Να είστε … καλά παιδιά
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Τέσσερις ώρες κράτησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα της στάθμευσης στην Παλιά Πόλη το οποίο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης.
Ξεκίνησε ωραία η συνεδρίαση με αναγγελία πόσων δημοτικών συμβούλων (πληθυντικός) ήταν … παρών και πόσων (πληθυντικός πάλι) ήταν … απών.
Μίλησαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων οπότε διαμορφώθηκε μια καλή εικόνα για τις απόψεις τους. Ακούστηκε η κα Δήμαρχος να μιλά για την «Παλιά Πόλη» και το «Ιστορικό Κέντρο», οπότε μάλλον θα πρέπει να εξηγήσει η Δημοτική Αρχή πως εννοεί τη διαφορά ανάμεσα στους δύο όρους (φυσικά και δεν θα το εξηγήσει ποτέ).
 
Οι τόνοι ανέβηκαν σε αρκετά σημεία της συζήτησης.
Η κα Δήμαρχος θεώρησε άκαιρη τη συζήτηση μια και … τρέχει το ΣΒΑΚ για να απαντήσει ο κος Καρύδης ότι άκαιρες είναι οι πρωτοβουλίες του αντιδήμαρχου Τ.Υ. με τις οποίες μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης. Είναι προφανέστατο ότι το ΣΒΑΚ επικαλείται ο Δήμος όταν βάζουν θέματα οι κάτοικοι, αλλά ο ίδιος δεν δεσμεύεται σε τίποτα και για τίποτα.
 
Τοποθετήθηκε ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης αλλά «περιέργως» ουδείς άλλος σύλλογος που δραστηριοποιείται σε αυτήν έκανε την εμφάνισή του. Ας βγάλει άλλος τα κάστανα από τη φωτιά, σου λέει.
 
Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε με … πυγμή όσους είχαν αντίθετη άποψη με τη δική της και κάποιες στιγμές οι διάλογοι δεν θα χαρακτηρίζονταν κόσμιοι. Σε κάποιες στιγμές η συνεδρίαση θύμισε παλιές , καλές εποχές (πριν καμιά τριανταριά χρόνια).
Η κα Δήμαρχος πάντως έστειλε, ανάμεσα σε άλλα, και παραινέσεις προς όσους γκρινιάζουν για να εννοήσει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει νάμαστε κι ευχαριστημένοι με όσα κάνει για μας η Δημοτική Αρχή και … νάμαστε καλά παιδιά. Μόνο ευγνωμοσύνη δεν είπε ότι χρωστάμε στην ηγεσία του Δήμου. Σε απλά ελληνικά, «Θεός σώζοι τη βασίλισσα» κι ο Άγιος τους μόνιμους κατοίκους της Παλιάς Πόλης. Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Διαλέξτε και πάρτε.
 
Όπως και να έχει, προβλέπεται ένα καλοκαίρι σκέτη κόλαση για τους μόνιμους κατοίκους της Παλιάς Πόλης.
 
Για την ιστορία, εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων, μόνο ένας (αριθμός 1) δημοτικός σύμβουλος φάνηκε ότι έχει αντιληφθεί τι θα γίνει όταν … με το καλό χαθούν οι μόνιμοι κάτοικοι από την Παλιά Πόλη. Τότε θα αλλάξουν οι ιδιοκτήτες (το ξένο τουριστικό κεφάλαιο ή όπως αλλοιώς θέλετε πέστε το) και θα δείτε ότι ως δια μαγείας όλα όσα τώρα είναι παράνομα και τα κυνηγά το Γραφείο Παλιάς Πόλης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ξαφνικά θα είναι νόμιμα ή απλώς δεν θα μιλά κανένας.
Και κάτι τελευταίο: Στην παρατήρηση ότι μειώθηκαν θέσεις στάθμευσης με τα κολωνάκια, η κα Δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπήρξε μείωση γιατί οι θέσεις ήταν παράνομες. Μετά από αυτό, ο Δήμος ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει ότι χρειάζεται ώστε ΟΛΟΙ οι μόνιμοι κάτοικοι να μπορούν να σταθμεύουν μόνιμα και ΝΟΜΙΜΑ.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search