• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ζορίζεται όλη η Κερκυραϊκή Κοινωνία από τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής.

April 21, 2022 721
Η Δημοτική Αρχή συνεπής στην μέχρι τώρα πορεία της, μείωσε κι άλλο τις θέσεις στάθμευσης στην Πόλη της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα οι διαγραμμίσεις που έλαβαν χώρα στο πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, μείωσαν τις θέσεις στάθμευσης κατά 70 περίπου θέσεις σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Επίσης το πάρκινγκ παρέμεινε κλειστό για περίπου έναν μήνα, όταν οι συνολικές εργασίες δεν κράτησαν πάνω από 4 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει το Καμπιέλο αυτοκίνητα και η κατάσταση να γίνει ασφυκτική στο ιστορικό κέντρο της Πόλης.
 
Η Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα, είχε πει ότι οφείλουμε να «ζοριστούμε» όλοι, για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται, καταλήξαμε να ζορίζεται όλη η Κερκυραϊκή Κοινωνία από τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι χάθηκε το πάρκινγκ της Λαϊκής το οποίο προορίζεται για το Μουσείο Τυπογραφίας της Τράπεζας Πειραιώς, που υποστηρίζει ένθερμα η Δημοτική Αρχή, ενώ αδιαφορεί πλήρως για την επικείμενη απώλεια θέσεων στην περιοχή της Σπηλιάς. Για τα περιφερειακά πάρκινγκ η τελευταία ενημέρωση είναι ότι θα λειτουργήσουν το 2023, ενώ το πάρκινγκ του Λυρικού θα λειτουργήσει αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα το ερχόμενο Ιούλιο, το οποίο όμως είναι στην ουσία ειδικού σκοπού καθώς θα εξυπηρετεί τρεις δομές (Φυλακές, Σχολείο, Δικαστήρια).
 
Για το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας προέκυψε ότι δεν είναι αδειοδοτημένο, ενώ ταυτόχρονα θα μπει σύστημα ηλεκτρονικής χρονοχρέωσης μέχρι τις 18 Μαΐου. Προχωρούν λοιπόν στην ηλεκτρονική χρονοχρέωση, χωρίς να έχουν ξεκινήσει την διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, χωρίς να έχουν δεσμευτεί στην δημιουργία θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους, χωρίς να έχουν βρει τρόπον να διοχετεύσουν τους επισκέπτες. Σε όλες τις κρούσεις των φορέων της Πόλης για την διευθέτηση του ζητήματος των θέσεων στάθμευσης, η μόνιμη απάντηση είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη Σ.Β.Α.Κ. και μετά να γίνουν οι όποιες κινήσεις. Η μελέτη βέβαια θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη του 2022 και μετά πρέπει να περάσει για επικύρωση από τα διάφορα όργανα και το Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω της εκλογικής χρονιάς του 2023. Το ζήτημα λοιπόν που έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό από την Δημοτική Αρχή, θα γίνει αντικείμενο της προεκλογικής αντιπαράθεσης των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, χωρίς να έχει δρομολογηθεί καμία λύση.
 
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ υποστηρίζει ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η διαβούλευση για την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, να υπάρξει πρόβλεψη για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Για το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας να δοθούν οι μισές θέσεις του Πάρκινγκ στους μόνιμους κατοίκους, ενώ καμία χρονοχρέωση να μην υποστούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες πριν υπάρξει συντεταγμένος και ολοκληρωμένος διάλογος επί του ζητήματος. Επιπλέον πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το πάρκινγκ της Λαϊκής και να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση στάθμευσης στην Σπηλιά.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search