• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Οι βιαστικοί πανηγυρισμοί της Μ. Υδραίου για τα σκουπίδια

January 05, 2023 378

 

Για βιαστικούς πανηγυρισμούς τη Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων όσον αφορά τη μεταφορά σκουπιδιών κάνουν λόγο στα Γιάννινα. Γιατί η τιμή ενδέχεται να φτάσει στα 70 ευρώ τον τόνο, ενώ όσα σκουπίδια μεταφέρονται  στην Κοζάνη η τιμή φτάνει τα 46 ευρώ. Με άλλα λόγια οι Κερκυραίοι θα χρυσοπληρώσουν το 20% των σκουπιδιών που θα μεταφέρεται στα Γιάννινα. Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του epiruspost.gr αναφέρεται : «Η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου κάνοντας γνωστή την απόφαση Σκρέκα για μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί της στη μονάδα των Ιωαννίνων έσπευσε να πανηγυρίσει κιόλας καθώς ανέφερε ότι αυτό θα έχει μειωμένο κόστος κατά 20%.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τώρα τα σκουπίδια της Κέρκυρας μεταφέρονται στην Κοζάνη αφού στάθηκε αδύνατο να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα. Στο εξής Κοζάνη και Γιάννινα θα μοιραστούν τα σκουπίδια καθώς η ΔΙΑΔΥΜΑ και ο ΑΣΔΑ θα δεχθούν από 21 χιλιάδες τόνους για το 2023.

(…) Η Εκτελεστική Επιτροπή του Αναγκαστικού Συνδέσμου πριν από μία βδομάδα περίπου ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτική για το 2023 η οποία αποστέλλεται στους Δήμους και στη συνέχεια λαμβάνεται απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην τιμολογιακή πολιτική υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο… Η τιμή για τους Δήμους μη μέλη του Φορέα.

Η τιμή αυτή λοιπόν ορίζεται –σύμφωνα πάντα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής- στα 70 ευρώ τον τόνο.

Το συμπέρασμα που αυτόματα προκύπτει είναι ότι με το ποσό αυτό θα χρεώνονται τα απορρίμματα της Κέρκυρας για την διαχείριση στο εργοστάσιο και τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Από την στιγμή που η απόφαση έχει ληφθεί οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί έκπτωση.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Κέρκυρας πληρώνει στην ΔΙΑΔΥΜΑ για την διαχείριση στις εγκαταστάσεις της Κοζάνης περίπου 46 ευρώ τον τόνο. Στην Κοζάνη βέβαια δεν υπάρχει το παράδοξο της Ηπείρου με τους διάσπαρτους ΧΥΤΥ αλλά αυτός λειτουργεί στον ίδιο χώρο με το εργοστάσιο.

Αν ο ΑΣΔΑ Ηπείρου παραμείνει σ’ αυτή την τιμή η οποία είναι κατάτι υψηλότερη από το κόστος για τους 18 Δήμους μέλη του, τότε μάλλον βιάστηκε να πανηγυρίσει η Δήμαρχος Κέρκυρας… Αν αλλάξει την τιμή θα πρέπει να το δικαιολογήσει επαρκώς…»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search