• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας: Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για όλους αλλά και η δημόσια υγεία

November 11, 2020 442

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας με επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας αναφέρεται στις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα "να επιλεγεί τελικά ο πρόχειρος τρόπος της τηλεκπαίδευσης". Και στο τέλος ζητά μεταξύ άλλων "να επιλυθούν τα προβλήματα, και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για όλους, αλλά και η δημόσια υγεία".
 
Η επιστολή
 
«Πάγιο αίτημα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι από την αρχή της πανδημίας covid -19 το σπάσιμο των τμημάτων σε 15 μαθητές, ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαριότητας και η ύπαρξη σχολιάτρου. Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κώφευσε στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αποτέλεσμα τα γυμνάσια – λύκεια να θεωρηθούν πια χώροι μετάδοσης του ιού, και να επιλεγεί τελικά ο πρόχειρος τρόπος της τηλεκπαίδευσης. Κι ενώ η κυβέρνηση είχε τόσους μήνες να προετοιμάσει το σύστημα ώστε να δεχτεί τον όγκο των μαθητών που θα συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, έκπληκτοι διαπιστώσαμε χθες την πλήρη κατάρρευση του συστήματος και τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να κάνουν ούτε μία ώρα μάθημα! Απαράδεκτη κατάσταση από μία κυβέρνηση «αρίστων» που κατηγορούσε τους μαθητές που αγωνίζονταν για ασφαλή σχολεία για τις χαμένες ώρες μαθημάτων!

Ωστόσο, ακόμη κι αν τελικά λειτουργήσει το σύστημα, η άνιση πρόσβαση στη γνώση παραμένει.‘Ηδη, από πέρυσι ένα μεγάλο σχετικά ποσοστό μαθητών αδυνατούσε να συμμετάσχει  στα τηλεμαθήματα (υπολογίζεται πάνω από 20%) καθώς δεν διέθετε σύνδεση ίντερνετ ή συσκευές όπως τάμπλετ και υπολογιστή, ένα πρόβλημα που παραμένει. Πολλά παιδιά εξακολουθούν να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα.

 



Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας  να προμηθεύσει όλους τους μαθητές –τώρα της Β’θμιας και ίσως αργότερα και της Α’θμιας –με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη σωστή διαδικτυακή υποστήριξη ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των  μαθητών στη διαδικτυακή εκπαίδευση για όσο καιρό χρειαστεί λόγω πανδημίας. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να σκορπά αλόγιστα ποσά στα ΜΜΕ ή στους κλινικάρχες, αλλά για τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών να αρνείται πεισματικά να διαθέσει χρήματα!

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να μην μπαίνουν απουσίες στους μαθητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Δε γίνεται να τιμωρούμε τους μαθητές , όταν την ευθύνη για την αδυναμία συμμετοχής τους στα διαδικτυακά μαθήματα την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο.

 



Επιπλέον, ως Ένωση Γονέων συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα Δημοτικά Σχολεία που παραμένουν ανοιχτά, μικρότερα τμήματα μαθητών, επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και δωρεάν τεστ COVID για όλους. Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη!

Ζητάμε από τους υπεύθυνους να πιέσουν ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για όλους, αλλά και η δημόσια υγεία».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search