• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Το κυνήγι στην περιοχή της λίμνης Κορισσίων και του Χαλικούνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ και αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΆΞΗ!

January 06, 2022 123
Σύλλογός Φίλων και Προστασίας περιοχών Natura Nότιας Κέρκυρας: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ KAI ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑTURA
 
Πρόσφατα γίναμε δέκτες καταγγελίας για την παρουσία και τη δράση κυνηγών στην Λίμνη Κορισσίων, σε μια περιοχή Natura η οποία προστατεύεται με βάση το Ευρωπαϊκό και το Εθνικό θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο.
Ακούσαμε μάλιστα στα τοπικά ΜΜΕ να δηλώνεται ότι το κυνήγι στη Λίμνη και στην περιοχή του Χαλικούνα τις μέρες της Πρωτοχρονιάς είναι … «παράδοση», είναι «έθιμο»…. και ότι οι «επίσημοι» κυνηγοί- μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου βρέθηκαν εκεί για …. να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους!! Και ακόμα, ότι εκείνοι που ήταν σε βάρκες μέσα στη λίμνη και κυνηγούσαν δεν ήταν μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία είναι μία και αδιαμφισβήτητη: το κυνήγι στην περιοχή της λίμνης Κορισσίων και του Χαλικούνα ευρύτερα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ και αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΆΞΗ που διώκεται ποινικά!
Η παρουσία κυνηγών, μελών ή μη του Κυνηγετικού Συλλόγου, για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται.
Η επίκληση «παραδοσιακών εθίμων» που δημιούργησαν (!!) κάποιοι για να δικαιολογήσουν την παρανομία τους δεν είναι αποδεκτή ούτε ανεκτή!!
Ως Σύλλογος Φίλων και Προστασίας των περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας καταδικάζουμε κάθε απόπειρα κυνηγίου στην περιοχή και σε κάθε άλλη περιοχή Natura, την καταγγέλλουμε ως παράνομη και απαράδεκτη, καλούμε τους κατοίκους και τους φίλους της περιοχής να την προστατεύσουν από κάθε τέτοια ενέργεια ενημερώνοντας αμέσως τους αρμόδιους και το Σύλλογό μας εφόσον υποπέσει στην αντίληψή τους οποιαδήποτε απόπειρα σε βάρος των πουλιών που ζουν ή επισκέπτονται την περιοχή.
Καλούμε επίσης τους αρμόδιους-Αστυνομία, Δήμο, Δασονομία, Θηροφυλακή, Εισαγγελία - να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες προάσπισης της νομιμότητας και προστασίας της ευρύτερης περιοχής από κυνηγούς και άλλους εισβολείς.
Τέλος, καλούμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας να διαφυλάξουν το οικοσύστημα της περιοχής, να ενημερώσουν τα μέλη τους για το θεσμικό πλαίσιο και να συνεργαστούν με κάθε αρμόδιο και με το Σύλλογό μας με στόχο την προστασία της φύσης αλλά και της αξιοπιστίας των ίδιων των Συλλόγων.
Ο Σύλλογός Φίλων και Προστασίας περιοχών Natura Nότιας Κέρκυρας δηλώνει ότι, από την πλευρά του, θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, εφόσον προκύψουν στο μέλλον τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα που θα θέτουν σε κίνδυνο την άγρια πανίδα και το φυσικό οικοσύστημα της λίμνης Κορισσίων και του Χαλικούνα.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, καλοβατικό πτηνό, ουρανός, σώμα νερού, λυκόφως και φύση
 
Photo: Γιάννης Γαστεράτος 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search