• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Κοροϊδία χωρίς τέλος! Μηδέν ευρώ για τις Αργυράδες από τα δυόμιση εκατομμύρια για αθλητικά έργα στην Κέρκυρα! - Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών"

February 05, 2022 846

Κοροϊδία χωρίς τέλος! Μηδέν ευρώ για τις Αργυράδες από τα δυόμιση εκατομμύρια για αθλητικά έργα στην Κέρκυρα! - Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών" (Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2021), αρ. φ. 163

Ότι συνολικά η Κέρκυρα για δεκαετίες έχει πάρει ψίχουλα για έργα αθλητικών υποδομών είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Που είναι ακόμα πιο θλιβερή, αν σκεφτούμε την τραγική κατάσταση και τις δραματικές ελλείψεις των γηπέδων και των άλλων εγκαταστάσεων.

Τώρα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από την ΠΙΝ  ανακοινώθηκαν συνολικά δυόμιση εκατομμύρια ευρώ – άραγε θα δοθούν; - περίπου  για συγκεκριμένα αθλητικά έργα. Ωστόσο για τις Αργυράδες και τον Κρόνο ούτε ευρώ! Η κοροϊδία από το 2003 που καταργήθηκε ετσιθελικά το γήπεδο Αργυράδων για να οικονομήσουν ορισμένοι χτυπάει κόκκινο!

Και βέβαια πώς να δοθούν κονδύλια για γήπεδο στις Αργυράδες, όταν η δημοτική αρχή όχι μόνο δε διεκδικεί, αλλά αδιαφορεί. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας προεκλογικά έταζε και δεσμευόταν από το εκλογικό του πρόγραμμα ότι θα κατασκευαστεί το γήπεδο των Αργυράδων. Γράφαμε αναλυτικά και στο προηγούμενο φύλλο ότι ΕΜΠΑΙΖΕΙ τους Αργυραδίτες με την πρόταση «βρείτε εσείς οικόπεδο και εγώ σας δίνω 80 – 100 χιλιάδες ευρώ»! Αδιαφορεί και για τη δημοτική περιουσία και συγκεκριμένα για τα οικόπεδα στην Ανάληψη, κάτω από την Αγία Τριάδα που είχαν δωρηθεί για γήπεδο του Κρόνου.

Με την ευκαιρία να ξαναθυμίσουμε τα πρόσφατα επεισόδια στο σίριαλ της 19χρονης κοροϊδίας: τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο». Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκας φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει καμιά ενέργεια!

Να θυμίσουμε  ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε παρεμβάσεις του για θέματα αθλητικών υποδομών ακόμα και σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη «έχει ξεχάσει» το γήπεδο Αργυράδων. Καμιά απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο θε΄μα και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη! Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι!

Εντάχθηκαν Αθλητικά Έργα ύψους 1.8526.752€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Συγκεκριμένα τα έργα είναι:

  1. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 596.780,48€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας 20- 495/16.11.2011 ( ΑΔΑ456ΖΩΕΑ- ΗΓΘ) παραχωρήθηκαν οι χρήσεις των γηπέδων στον Δ.Ο.Π.Α.Π. Κέρκυρας. Στα πλαίσια της συντήρησης και της ασφαλούς λειτουργίας των γηπέδων αυτών αναμένεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

  • Αθλητικές εγκαταστάσεις Καστελλάνων Μέσης

Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων , γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευές αποδυτηρίων, συνθετικός χλοοτάπητας βοηθητικού γηπέδου, περίφραξη βοηθητικού χώρου. Προϋπολογισμός : 163191,35 Ευρω

  • Γήπεδο Αγίων Δέκα

Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευή περίφραξης αγωνιστικού χώρου και γηπέδου, τοιχίο αντιστήριξης στο όριο του γηπέδου πίσω από τους πάγκους αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών , δημοσιογραφικά θεωρεία, καθίσματα κερκίδων. Προϋπολογισμός :93171,98 Ευρω

  • Γήπεδο Αγίου Μάρκου

Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών , επισκευή και συντήρηση των αποδυτηρίων.

Προϋπολογισμός : 35501,19 Ευρώ

  • Γήπεδο Άνω Κορακιάνας

Θα κατεδαφιστούν τα παλιά αποδυτήρια και θα κατασκευαστούν κατασκευαστούν νέα .

Προϋπολογισμός : 169044,43 Ευρώ

  • Γήπεδο Σκριπερού

Επισκευή των υπαρχόντων αποδυτηρίων (τοποθέτηση πλακιδίων , βρύσες ντουζιέρες, νέα επιχρίσματα , χρωματισμοί ). Προϋπολογισμός : 29211,35 Ευρώ

  • Γήπεδο Κάτω Γαρούνα

Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα γίνει επισκευή στα υπάρχοντα αποδυτήρια (τοποθέτηση πλακιδίων, βρύσες ντουζιέρες, νέα επιχρίσματα, χρωματισμοί ) . Προϋπολογισμός : 54661,87 Ευρώ

  • Γήπεδο Σιναράδων

Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα κατασκευαστεί τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην είσοδο του γηπέδου. Προϋπολογισμός :51998,31 Ευρώ.

  1. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Κατασκευή Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» συνολικού προϋπολογισμού 567.871,56€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Κατασκευή Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» προϋπολογισμού 240.362,76€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Υποέργο 2: «Προμήθεια ταρτάν στο στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» προϋπολογισμού 327.508,80€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

  1. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Έργα Βελτίωσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας» συνολικού προϋπολογισμού 692.100,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Τοποθέτηση συνθετικού ταρτάν στίβου στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης» προϋπολογισμού 417.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Υποέργο 2: «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Νικολάου-Δ.Ε. Κορισσίων» προϋπολογισμού 275.100,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Πιστώσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο 27.11.2021 για την  Π.Ε. Κέρκυρας:

Γήπεδο Νυμφών 130.000 €

Επισκευή Αγωνιστικού Στίβου Ταρτάν Μπάσκετ στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο 100.000 €

Αντικατάσταση Χλοοτάπητα Γηπέδου Αγ. Ματθαίου Κέρκυρας 200.000 €

Αντικατάσταση Χλοοτάπητα γηπέδου Καρουσάδων Κέρκυρας 200.000 €.

Μας έχουν «γραμμένους»!

Το έχουμε τονίσει και θα το πούμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Εμείς θα συνεχίζουμε άβουλοι και μοιραίοι να τους χειροκροτάμε;

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,

ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,

κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943

Το ζήτημα έχει τεθεί: Ή θα ξυπνήσουμε και θα τους σταματήσουμε να μας «γράφουν» εκεί που μας «γράφουν» ή θα τους «γράψουμε» εμείς …

Γιώργος Κ. Καββαδίας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search