• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Αναπτυξιακό» ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης ή ο λαός θα πει το μεγάλο ΟΧΙ;

April 10, 2022 1079

 

Δυναμική συγκέντρωση και συναυλία στο λιμάνι της Λευκίμμης. Μόνο που δεν είναι δεδομένο το μήνυμα – αίτημα, αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Ν. Κέρκυρας και άλλων εκπροσώπων. Σίγουρο είναι ότι ο λαός της Ν. Κέρκυρας λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσαϊτης στο enimerosi.com

“Σ' αυτήν, ο δήμαρχος, Κ. Λέσσης, εκδήλωσε την αντίθεσή του στον σχεδιασμό τόσο για τοπικούς οικονομικούς όσο και για τεχνικούς λόγους. Ο Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε από του βήματος την κυβερνητική έλλειψη διαβούλευσης με τους τοπικούς θεσμούς και την κοινωνία ενώ ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ, Δ. Μπιάγκης εξέφρασε κι αυτός την αντίθεσή του σε διαδικασίες που αγνοούν την τοπική κοινωνία και τους πολίτες και επιβάλλονται έξωθεν και άνωθεν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα τραγούδι που έγραψε ο συνθέτης Σπ. Σαμοΐλης για την περίσταση, όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων και εκτός των δυο βουλευτών, ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Πελάης και Αρμενιάκος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων κ.α. Ο Γ. Τρεπεκλής ενώ πήγε στην συγκέντρωση, λίγο πριν ξεκινήσει, άγνωστο γιατί, αποχώρησε.

Ο αν. Τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αυλωνίτης κατήγγειλε μιλώντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ, οργάνωσε την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση, μελών και φίλων του κόμματος για να αποδυναμώσει την εκδήλωση που κάλεσε ο Δήμος.”

Το «Όχι» γίνεται «Ναι» υπό προϋποθέσεις

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι με δεδομένη την άρνηση της πλειονότητας του λαού στο ξεπούλημα/ιδιωτικοποίηση του λιμανιού παίζονται σε βάρος του πολλά παιχνίδια. Έτσι πολλοί από όσους έχουν στηρίξει και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση «βγαίνουν στα κάγκελα» για να μην παρασυρθούν από το λαϊκό ρέμα.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσσης αφού ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν επεσήμανε ότι: “ζητάμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Αντιμετώπισα δυο διλλήματα. Το ένα ήταν πριν αναλάβω όταν μου ζητήθηκε να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και αρνήθηκα. Το δεύτερο ήταν η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Το λιμάνι της Λευκίμμης θα αναπτυχθεί όπως πρέπει! Παλεύω για τον τόπο. Είναι μικρόψυχοι όσοι με κατηγορούν. Εγώ παλεύω για τον τόπο αυτοί θέλουν καρέκλα.

    Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & Συναυλία – ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης – Κυριακή 10/4 11πμ στο λιμάνι

Τα «μεγάλα λόγια» του Δημάρχου Ν. Κέρκυρας δεν μπορούν να κρύψουν την αμφιλεγόμενη στάση του. Πότε υποστηρίζει το «Όχι στο ξεπούλημα» και πότε το «Ναι» υπό προύποθέσεις για δήθεν «αναπτυξιακό ξεπούλημα». Φαίνεται γενικά ότι στη «γαλάζια πολυκατοικία» έχουν βγει τα μαχαίρια. Έτσι ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας πραγματοποιεί αντισυγκέντρωση στις Αργυράδες και γυρίζει όλες τις ρούγες και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι σαν του ιερωμένους του Μεσαίωνα διαλαλεί: «Δεν είναι ξεπούλημα, αλλά έργο ανάπτυξης».

Η αντιπολίτευση και, κυρίως, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν στα λόγια να αρθρώσουν διάφορα περί «ξεπουλήματος», μόνο που το όποιο Όχι τους δεν είναι πειστικό, αφού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Στην ίδια λογική και το ΚΙΝΑΛ.

Ο λαός να πει το μεγάλο ΟΧΙ

Πριν ίσως από το Πάσχα αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού  για το λιμάνι της Λευκίμμης για τουλάχιστον 35 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ.

 Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των «εκπροσώπων» μας δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή ενός δημόσιου λιμανιού που εξυπηρετεί τον λαό, καλύπτει βασικές ανάγκες και αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής σε ιδιωτική μαρίνα με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση «λίγων και εκλεκτών». Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι της Λευκίμμης για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

Η  «ανάπτυξη» έρχεται με το ξεπούλημα μπιρ  παρά της δημόσιας περιουσίας και για την Κέρκυρα σημαίνει Μαρίνες από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Λευκίμμη – Ημερολιά - Σπηλιά: Ιδιωτικές μαρίνες για τους «σκαφάτους» αντί δημόσια λιμάνια! Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ  με τη συνευθύνη της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών ξεπουλάνε τα λιμάνια που είναι δημόσια για να εξυπηρετούν τον λαό για να μετατραπούν σε Μαρίνες.  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης στηρίζοντας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

 

Την ώρα που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ουδείς δικαιούται να συναινεί ή να σιωπά παριστάνοντας τον ανήξερο. Τώρα είναι η ώρα για Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα! Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος αντίστασης για να φρενάρουμε και να ακυρώσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ειδικότερα το λιμάνι χρειάζεται έργα ανάπλασης για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και όχι το κέρδος των «επενδυτών»!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

ΦΩΤΟ Γρηγόρης Βέργης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search