• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ (ο κ. Κουρτέσης συνεχίζει…)

May 28, 2022 61
ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ
(ο κ. Κουρτέσης συνεχίζει…)
 
Στις 14 Μάη με ανακοίνωσή μας απαντήσαμε σε όσα μας καταλόγισε σε συνέντευξη του ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης, αναδεικνύοντας την ανικανότητά του με αναμφισβήτητα και ακριβή στοιχεία.
Θέσαμε, δηλαδή συγκεκριμένα ερωτήματα για αρκετά «ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ» ΕΡΓΑ, αναφέραμε μερικές από τις σοβαρές ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ και ΑΣΤΟΧΙΕΣ της Δημοτικής Αρχής και σημειώσαμε εν συντομία τις «ΠΛΗΓΕΣ»… των ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ (καθυστέρηση έργων) και των ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ…
Δέκα μέρες σκέφτηκε ο κ. Αντιδήμαρχος, αλλά στο τέλος… απλά επανέλαβε τη μετριότητα και τη δολιότητά του με αοριστολογία, ψέματα και λάσπη….
• Η ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ με σαφήνεια ή έστω κάπως με κατανοητή πληροφόρηση για κανένα συγκεκριμένο έργο, ενώ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ στα όσα ερωτήματα του είχαμε απευθύνει, αλλά και στις παραλείψεις και αστοχίες που είχαμε αναφέρει.
Στην ουσία δηλαδή, έμμεσα ομολόγησε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ΑΠΟΤΥΧΙΑ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
• ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
Στην ανακοίνωση μας (της 14ης Μάη) δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες των υποθέσεων, για τις οποίες είχαμε ζητήσει τον ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, επειδή θεωρήσαμε παρακινδυνευμένη και μάλλον άσκοπη την -σε λίγες γραμμές- εκλαΐκευση εξεζητημένων νομικο-τεχνικών θεμάτων.
Θυμίσαμε βέβαια ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! Ότι πρόκειται για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κι όχι για απλό δικαίωμα της Αντιπολίτευσης!!
Όμως, ο κ. Κουρτέσης, ο οποίος απεχθάνεται τον έλεγχο όπως «ο διάβολος το λιβάνι…», αντί να δείξει ανάλογη εγκράτεια… μας κατήγγειλε κιόλας!
1) ότι δήθεν: «αποτελεί κατάχρηση το δικαίωμα της Αντιπολίτευσης για έλεγχο νομιμότητας, επειδή γίνεται σε μεγάλο αριθμό δεκάδων ενστάσεων » και
2) ότι δήθεν: «μια μια οι προσφυγές απορρίπτονται».
Εδώ λοιπόν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο κ. Κουρτέσης ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ και γι’ αυτό το λόγο τον καταγγέλλουμε για ΑΗΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!
• ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
1) Οι ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ που προσφύγαμε σε έλεγχο νομιμότητας για συμβάσεις ή για τη διαδικασία δημοπράτησης έργων ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΝΤΕ! (μεταξύ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ανάλογων αποφάσεων που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή).
2) Α) Σε ΤΡΕΙΣ (από τις πέντε) περιπτώσεις οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ (3-0) ως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!!!
Β) ΜΙΑ κρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΟΜΙΜΗ.
Γ) ΜΙΑ κρίθηκε ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (2-1)
(με ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ, της οποίας μάλιστα το σκεπτικό (6-μιση σελίδων) είναι κατατοπιστικότατο!.... έναντι του συνοπτικού (10 γραμμών), στο οποίο βασίστηκε η ….. κατά πλειοψηφία νομιμότητα).
(Όλα τα στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου γνώστη…)
• Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ.
Είναι διαπιστωμένο, ακόμη κι από τους συναδέλφους του στη δημοτική πλειοψηφία, ότι ο κ. Κουρτέσης λειτουργεί αντιδημοκρατικά και με αδιαφάνεια… Όμως δεν αρκείται εκεί!
Επιθυμεί επιπλέον, να εκτελεί τις επιλογές του ανεξέλεγκτα και ανεξάρτητα από την τήρηση της νομιμότητας!
Αυτή όμως η «επιθυμία» του (βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον) μας αφορά όλους! …. και τουλάχιστον η Παράταξή μας εξαρχής δεν την ανέχτηκε.….
Έκτοτε λοιπόν, μόνιμη αντίδραση του κ. Κουρτέση απέναντι σ’ αυτή τη στάση μας είναι η «λάσπη»! Αναμενόμενο…..
Προφανής αιτία καταρχάς είναι η αγωνία να «κρύψει» την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να εκτελέσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, επικαλούμενος για οτιδήποτε δεν εκτελεί,… ότι δήθεν φταίει ο έλεγχος νομιμότητας.
Κυρίως όμως στοχεύει να μας «κουράσει»…., ώστε να τον αφήσουμε ανεξέλεγκτο να κάνει τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.
Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής η Μεταφορά Απορριμμάτων γίνεται μόνο με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες μάλιστα έχουν κριθεί ως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από το θεσμικό δικαιοδοτικό όργανο….
ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ, πλέον ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ….
ΥΓ. Αλήθεια, με ποιά σύμβαση γίνεται σήμερα η Μεταφορά Απορριμμάτων στην Πάλαιρο; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
27.05.2022
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search