• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Για τα 95 Χρόνια του Μίκη

September 20, 2020 76

 

 
 
 

Μουσική ιστορική κατάκτηση ήρεμων στιγμών!

Δωράκι των θεών στους Δαναούς και στους λαούς του κόσμου.

Ήρεμες στιγμές της νόησης, της σκέψης και της απόφασης της συνειδητής, πριν την μεγάλη έγερση των ελεύθερων ανθρώπων, ενάντια σ’ όλους αυτούς που περιφρονούν, καταπατούν και εξαθλιώνουν τις αξίες, τα ιδανικά και την θέληση μας να ζήσουμε αρμονικά στους τόπους μας.

Ο Μίκης των Ελλήνων και των ανθρώπων! Απ’ τον Ζορμπά μέχρι την Νίκη όλων μας! Απ’ την εξορία των ελευθέρων πολιορκημένων μέχρι την κατάκτηση της ιδανικής πολιτείας. Ο Μίκης, γέννημα των ανθρώπινων αναγκών να διαφεντεύουμε την μοίρα μας και την πορεία μας! Η Ελπίδα της αγωνίας μας και η ώθηση στους στίβους των μεγάλων αγώνων. Υπερήφανος ο Ελληνικός λαός για το γέννημά του, ή αν θέλετε για την τέχνη του. Γιατί ο Μίκης είναι τέχνη! Το έργο του στο διηνεκές στολίζει την ύπαρξη μας. Μια πορεία αρχόμενη απ’ τον μεσοπόλεμο, τον παγκόσμιο πόλεμο, την αντίσταση, τον εμφύλιο, τις εξορίες, την δικτατορία, το Κυπριακό, την μεταπολίτευση και τις κρίσεις.

Ο Μίκης ηρεμεί και εξεγείρεται. Οι μουσικές αποτυπώσεις καλλιεργούν τις ανθρώπινες αισθήσεις και γεμίζουν τα ψυχικά κενά για να ενδυναμώσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο Μίκης είναι θεσμός που καλλιεργεί τις ψυχές μας, σφυρηλατεί την ενότητά μας, ενεργοποιεί την άμυνά μας και περιφρουρεί την δημοκρατική μας πίστη.

Οι φετινές συναρθρίσεις-εκδηλώσεις αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης στον μεγάλο Έλληνα, άνθρωπο και μουσικοσυνθέτη, αποτελεί ευκαιρία μεγάλη μέσα σε σκληρές συνθήκες της καθημερινής μας ζωής, να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας και να διεγείρουμε την νόηση και την αισθητική μας.

Η Κέρκυρα ολόκληρη, ευγνωμονούσα τους συντελεστές σπουδαίων μουσικών στιγμών, χειροκροτεί ζωηρά συμμετέχοντας ψυχικά και πνευματικά.

Ταφετινά αφιερώματα στον Μίκη, όλων μας χρέος μέγα και περιποιεί τιμή που συναντιόμαστε θεληματικά.

Πότε θα κάνει ξαστεριά, εξαρτάται πότε θα φυσήξουμε όλοι μαζί τα μαύρα σύννεφα που σκοτεινιάζουν την ζωή μας.

Οφείλουμε στις μεγάλες και σπουδαίες ιστορικές μας περιόδους να συνέλθουμε, να συσφίξουμε σχέσεις και οράματα, να τιμήσουμε μεγάλους λαϊκούς ηγέτες των αγώνων και των τεχνών, που αλληλοεπέδρασαν στα μεγάλα γεννήματα του ελληνικού λαού.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θυμίζει και καλεί όλους μας σε μια μοναδική εθνική συσπείρωση αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, στην αντιμετώπιση και στο ξεπέρασμα δύσκολων κοινωνικών συνθηκών. Ο Βάρναλης, ο Λουντέμης, ο Ρίτσος, ο Ελύτης, Σεφέρης, ο Γκάτσος και τόσοι άλλοι περιμένουν να ανθίσουν οι σπόροι που σκόρπισαν στη γη μας.

Δρόμοι δύσκολοι αλλά ανοιχτοί πάντα υπάρχουν όταν αποφασίσεις να τους διαβείς.

Πρέπει να ανηφορίσουμε στα μονοπάτια των αδιεξόδων μας. Ο Μίκης, εμπνέει και στρώνει φως στα βήματά μας.

Πρέπει να κινηθούμε. Εμπρός λοιπόν!

Αφιέρωμα στον

Μίκης της καρδιάς μας!

 

Ιωάννης Καββαδίας (Γάσπαρης)

Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search