• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΔΗΜΟΣΥΝ: Ανακοίνωση - καταγγελία για αντιδημοκρατική υποβάθμιση και απαξίωση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Ν. Κέρκυρας

February 17, 2021 329

 

 
 
 

Ανακοίνωση – καταγγελία από τη δημοτική παράταξη Νότιας Κέρκυρας ΔΗΜΟΣΥΝ


Καταγγέλλουμε στους δημότες του Δήμου της Νότιας Κέρκυρα την αντιδημοκρατική υποβάθμιση και απαξίωση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, την οποία έχει υιοθετήσει ο πρόεδρός του και η δημοτική αρχή παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη τον κανονισμό λειτουργίας (ΑΔΑ:6ΜΜΧ46ΜΓΣΙ-ΖΟΥ) σε ρυθμίσεις που αφορούν στη Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου (Άρθρο 3).
Συγκεκριμένα:
1. Στην παράγραφο 9 ορίζεται ότι:
«Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες»,
Όμως στις έξι τελευταίες προσκλήσεις (17 Νοέμβρη, 14 και 15 Δεκέμβρη και 1, 4 και 15 Φλεβάρη) ορίζονταν ως ώρα έναρξης από 12 έως 2μ.μ.
Επειδή η εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με κατοχυρωμένη την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των συμβούλων δεν είναι καπρίτσιο κανενός αιρετού άρχοντα, αλλά αφορά όλους τους δημότες, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα αναφέροντας ξανά και ξανά τα αυτονόητα!
Δηλαδή ότι αντικειμενικά είναι αναπόφευκτος ο ενδιάμεσος χρόνος για ελάχιστη ξεκούραση και τα λοιπά αναγκαία μεταξύ της επιστροφής στο σπίτι και της έναρξης της συνεδρίασης, κάτι που αφορά ιδιαίτερα τους συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι κατά το πλείστον είναι εργαζόμενοι σε πρωινές εργασίες, επομένως δεν είναι δυνατόν μετά από μια οχτάωρη απασχόληση (συν το χρόνο επιστροφής από την πόλη γαι μερικούς) χωρίς διακοπή να έχουν ουσιαστική συμμετοχή σε μια συνήθως πολύωρη συνεδρίαση.
«Να παίρνετε άδεια από τη δουλειά σας» ήταν η ανόητη υπόδειξη που ακούσαμε…
2. Στην παράγραφο 7 ορίζεται ότι:
«Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται:
α) τουλάχιστον μια φορά το μήνα, β)…. »
προφανώς για να μη συσσωρεύονται πολλά θέματα.
Κι όμως από τη 15η Δεκέμβρη έως την 1η (τελικά 4η) Φλεβάρη πέρασαν σχεδόν 50 μέρες χωρίς συνεδρίαση αφήνοντας σε εκκρεμότητα -χωρίς καν ενημέρωση- πολλά σημαντικά θέματα του Δήμου (Απορρίμματα, Λιμάνι, Κέντρο Υγείας, ΔΕΥΑΚ, Ανάρτηση Δασικών Χαρτών κ.τ.λ.).
ΥΓ. Μετά την χθεσινή (15.2) αποτυχία συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας, η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω και να ορίσει τη επόμενη συνεδρίαση με ώρα έναρξης στις 4 μμ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Τουλάχιστον μια τακτική συνεδρίαση το μήνα
Ώρα έναρξης συνεδρίασης από 5μμ και αργότερα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search