• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες στην εκκλησία των Αγίων Σαράντα στο Περιβόλι!

March 09, 2021 806
 
Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του ιστορικού ναού των Αγίων Σαράντα Περιβολίου που αποτελεί σημαντικό μνημείο του πολιτισμού, όχι μόνο της [περιοχής, αλλά όλου του νησιού.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», οι πράξεις «Συντήρηση και αποκατάσταση κτηριακού συγκροτήματος Ιερού Ναού Αγίων Σαράντα Περιβολίου Κέρκυρας» κμε απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ένα έργο, προϋπολογισμού, 1.000.000 ευρώ και αφορά στην συντήρηση και αποκατάσταση του κτηριακού συνόλου του Ιερού Ναού Αγίων Σαράντα.

 

Πρόκειται για μονόχωρη βασιλική επτανησιακού τύπου με ξύλινη δίρριχτη στέγη και ημικυκλική αψίδα ιερού. Εσωτερικά διασώζει ιδιαίτερα σημαντικό τοιχογραφικό διάκοσμο, που σύμφωνα με κτητορική επιγραφή χρονολογείται το 1704. Το κωδωνοστάσιο του ναού ανήκει στον τύπο του διάτρητου τοιχώματος και χρονολογείται στις αρχές του 18ου αιώνα. Στο συγκρότημα του ναού ανήκουν δύο βοηθητικά κτήρια, ένα του 18ου αιώνα και ένα του 19ου. Ο ναός και το κτηριακό συγκρότημα που τον συνοδεύει παρουσιάζει προβλήματα και φθορές λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης.

Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν αφορούν σε καθαρισμούς περιβάλλοντος χώρου, αποψιλώσεις, αποχωματώσεις και αρχαιολογική τεκμηρίωση στον περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος, εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της φέρουσας τοιχοποιίας, αρμολογήματα, αποκαταστάσεις επιχρισμάτων, επισκευή – αντικατάσταση στεγών, εργασίες συντήρησης τοιχογραφιών και φορητών εικόνων, εργασίες επιδιόρθωσης – ευπρεπισμού περίφραξης, δίκτυο πυρόσβεσης, μελέτη φωτισμού και εφαρμογή της, στατική μελέτη, τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου, τοποθέτηση ενημερωτικής δίγλωσσης πινακίδας και σε γραφή Braille, έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και φυλλαδίου σε γραφή Braille, διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης και προβολής του έργου.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 29/12/2023.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος
Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΜΚΕΠ Κώστα Κουλούρη
Ο ΑΓΏΝΑΣ ΤΏΡΑ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ
Μετά από 14 χρόνια αγώνα και μεγάλης προσπάθειας βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας κάνω γνωστό ότι οι εργασίες για το Μνημείο των αγίων σαράντα δηλαδή για την εκκλησία το καμπαναριό τα παλιά χτίσματα καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας ξεκίνουν
από σήμερα. Πιστεύουμε ότι με τη λήξη των εργασιών το Μνημείο αυτό θα είναι χώρος λατρείας και πολιτισμού.
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search