• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Το μαρτύριο της σταγόνας στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων!

May 29, 2021 312

Το μαρτύριο της σταγόνας στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων! Καλοκαιριάτικα για πάνω από μισό μήνα λένε το νερό νεράκι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αγίου Γεωργίου Αργυράδων!

Εξαντλήθηκε η υπομονή τους στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων που για περισσότερο από μισό μήνα είναι χωρίς ή με ελάχιστο – ανάλογα με την περιοχή – νερό. Συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δουλεύουν για κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, αλλά τα προβλήματα παραμένουν, ενώ δεν υπάρχουν αποθέματα …αντοχής και υπομονής στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που βλέπουν να έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν με τους χειρότερους οιωνούς.  Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η πανδημία θερίζει και δεν μπορούν να τηρηθούν οι στοιχειώδεις όροι υγιεινής με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων,. Ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες τα προβλήματα είναι αξεπέραστα.

Το πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας δεν είναι τωρινό είναι διαχρονικό απόρροια του πεπαλαιωμένου  δικτύου, αλλά και της υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΚ, που έχει ελάχιστο τεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των βλαβών. Εξάλλου η  πολιτική της απαξίωσης Δημόσιων και Δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων και ειδικότερα των μνημονιακών. Τον Νοέμβρη από τον Βορρά μέχρι τον Νότο πολλά χωριά για περίπου μια εβδομάδα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης.

Τόσες μέρες στον Άγιο Γεώργιο ούτε η ΔΕΥΑΚ ούτε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας είχαν την παραμικρή ευαισθησία να εκδώσουν μια ανακοίνωση για την ενημέρωση των κατοίκων και να ζητήσουν μια απλή συγνώμη!

 Το νερό είναι στοιχείο της φύσης και κοινωνικό αγαθό. Είναι για όλους! Βασικό  χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΔΕΥΑΚ  είναι να μεριμνά για τον υδροφόρο ορίζοντα, την ορθολογική χρήση του, τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση της ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό παλαιών δικτύων, γεωτρήσεις, δεξαμενές κλ.π.

Επείγουσα ανάγκη είναι η συντήρηση του δικτύου της περιοχής μας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και οι διαρροές. Παράλληλα με τη δημιουργία ολοκληρωμένου σύγχρονου δικτύου υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που θα καλύπτει τις ανάγκες.

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search