• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανάκληση των καθηκόντων του Κ. Πλασκοσοβίτη από τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας

August 13, 2021 888

 

Σε ανάκληση της απόφασης "Ορισμού άμισθου αντιδημάρχου και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων’’ για τη θητεία του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Πλασκασοβίτη Κωνσταντίνου, ως άμισθου Αντιδημάρχου με την οποία  τον απαλλάσσει από την άσκηση των ανατιθεμένων σε αυτόν αρμοδιοτήτων, πριν τη λήξη της θητείας του για ειδικό και σπουδαίο λόγο προχώρησε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης. 

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και μάλιστα σοβαρό. Δεν είναι μόνο οι προσωπικές φιλοδοξίες και διενέξεις, αλλά η γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής. Μια πολιτική που προκαλεί αντιθέσεις και στο εσωτερικό της πλειοψηφίας με δεδομένο ότι αυτή η πολιτική χαρακτηρίζεται από άκρατο τοπικισμό και παραγοντισμό που υπονομεύει τη συνοχή του Δήμου. Δυο χρόνια τώρα οι πάντες γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή φροντίζει για 2 - 3 μεγάλα χωριά του Δήμου που έχουν "ισχυρή" εκπροσώπηση στο ΔΣ και απ'ο εκεί και πέρα τα άλλα χωριά βρίσκονται στη δεύτερη ή και τρίτη κατηγορία. Μάλιστα ορισμένα από αυτά τα χωριά βρίσκονται στη μαύρη λίστα της δημοτικής αρχής και απέναντί τους ασκείται πολιτική στοχευμένης υποβάθμισής τους. Όλα αυτά δείχνουν ότι το ... καράβι της Νότιας Κέρκυρας μπάζει νερά.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου για τον Κ. Πλασκασοβίτη

Ανάκληση απόφασης ορισμoύ άμισθου αντιδημάρχου και της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Ανακαλεί την υπ’ αριθ. 3.094/21.04.2021 απόφαση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, περί ‘’Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων’’ για τη θητεία του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Πλασκασοβίτη Κωνσταντίνου του Χαραλάμπους, ως άμισθου Αντιδημάρχου, με τις ίδιες αρμοδιότητες που αναφέρονται στην υπ’ αριθ. 2.397/21.04.2020, και τον απαλλάσσει από την άσκηση των ανατιθεμένων σε αυτόν αρμοδιοτήτων, πριν τη λήξη της θητείας του για τον κάτωθι ειδικό και σπουδαίο λόγο και συγκεκριμένα, διότι την Τετάρτη 04.08.2021, προσήλθε στο Γραφείο Δημάρχου ο εν λόγω αντιδήμαρχος, απαιτώντας τη διάθεση των μέσων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για συγκεκριμένο σκοπό και όταν ο κ. Δήμαρχος, τον ενημέρωσε πως το ανωτέρω που αιτείται, αποτελεί αρμοδιότητα άλλου αντιδημάρχου, ο κ. Πλασκασοβίτης καταφέρθηκε προσωπικά με ύβρεις και προσβολές, τέτοιες που δεν αρμόζουν στο θεσμό αντιδημάρχου.

Η ως άνω συμπεριφορά αδιαμφισβήτητα συνιστά σπουδαίο λόγω ανάκλησης γιατί :
Το ύφος της επικοινωνίας του προαναφερομένου Αντιδημάρχου απέναντι στον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας και ο τρόπος αναφοράς του σε άλλα πρόσωπα : α) δε συνάδουν στο ελάχιστο με την ηθική δεοντολογία που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στην άσκηση των καθηκόντων της, β) προκαλεί ζητήματα δυσλειτουργίας στην υπηρεσία του, γ) προσβάλλει τις διατάξεις του άρθρου 27 παρ. 1 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, Α ́ 26).
Γενικοτερα η διοικητική αλλά και κοινωνική συμπεριφορά του, καθίσταται αντίθετη με τις αρχές και τις θέσεις της δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το κλίμα συνεργασίας και να προκαλούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Διαπιστώνεται σοβαρότατο θέμα παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων και
Διαπιστώνεται η έμπρακτη διαφοροποίηση του Αντιδημάρχου από τις επιλογές της διοίκησης του Δημάρχου σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Πλασκασοβίτης Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους, Δημοτικός Σύμβουλος, διαγράφεται από τη δημοτική πλειοψηφούσα παράταξη ‘’Ενωτική Κίνηση Νότιας Κέρκυρας’’ και ως εκ τούτου εκπίπτει αυτοδίκαια και από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νότιας Κέρκυρας (ν. 4555/2018, άρθρο 76, παρ. 12).

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά, σε μία ημερήσια εφημερίδα της πρωτεύουσας του Νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας


Κωνσταντίνος Λέσσης

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση πατώντας ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search