• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Χρυσαυγίτης στο ψηφοδέλτιο της Μ. Υδραίου

September 11, 2023 2711

Σε ανακοίνωση της η ΕΚΚΙΝΗΣΗ αναφέρει : 

Η ΚΑ. ΥΔΡΑΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Στις 10/09/2023 επικυρώθηκαν τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 08/10/2023. Ανάμεσα στους υπ. Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» με επικεφαλής την νυν Δήμαρχο κα. Υδραίου φιγουράρει το όνομα του κ. Πουλή, ο οποίος ήταν υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ελληνική Αυγή στο Ιόνιο» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, που είχε επικεφαλής τον τότε Χρυσαυγίτη Βουλευτή κ. Αϊβατίδη. Ο συγκεκριμένος μάλιστα υποψήφιος με βάση τα αποτελέσματα σταυροδοσίας πρώτευσε όσον αφορά την Παράταξη του, στην Π.Ε. Κέρκυρας με 524 σταυρούς με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Π.ΙΝ.. Η απόφαση της Δημάρχου να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της το συγκεκριμένο στέλεχος, τεκμηριώνει μία ιδιαίτερα επικίνδυνη πολιτική αντίληψη ανοχής και ενσωμάτωσης ακροδεξιών στοιχείων στο ψηφοδέλτιο της προς άγρα ψήφων. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στις 07/10/2020 δεν αφήνει κανένα περιθώριο χαϊδέματος του αυγού του φιδιού από όσους κατέχουν ή διεκδικούν θέσεις εξουσίας στο πλαίσιο της αιρετής αυτοδιοίκησης.

Καλούμε άμεσα την κα. Υδραίου να αποσύρει το συγκεκριμένο στέλεχος από τον συνδυασμό της, ειδάλλως ο συνδυασμός της θα πρέπει να θεωρείται από όλο τον δημοκρατικό κόσμο ότι υποστηρίζεται από τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, που επιχειρεί να ανακάμψει με διάφορες μορφές. Η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για το πολιτικό ξέπλυμα φασιστικών στοιχείων εμπεριέχοντας μάλιστα τον κίνδυνο θέσεις διοίκησης να πέσουν στα χέρια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της αποτέλεσε κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος του νησιού, το οποίο ενίσχυσε με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα κατέδειξε το φασιστικό φαινόμενο στην κοινωνία της Κέρκυρας, με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Συνεπείς με αυτή τη στάση καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την φασιστική απειλή».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search