• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ – Ένωσης Γονέων στην ΠΔΕ Ι. Ν. Δευτέρα 18/9

September 15, 2023 2391

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 1:30 μ.μ.

Από τη μια, με τη συνεχή πολιτική περικοπών του υπουργείου Παιδείας, φέτος προσλήφθηκαν πολύ λίγοι αναπληρωτές (3,500 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι) με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κενά ακόμα, σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Κέρκυρα τα κενά υπολογίζονται να είναι πάνω από 45 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη γενική αγωγή, κάτι που σημαίνει ότι, πολλά σχολεία θα ξεκινήσουν με χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας. Ακόμα περισσότερα είναι τα κενά στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης (65 στα δημοτικά σχολεία και 17 στα νηπιαγωγεία) και τους σχολικούς νοσηλευτές (6), καθώς δεν καλύφθηκαν από την πρώτη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών. Είναι που η υφυπουργός Παιδείας καυχιέται ότι τα μόνα κενά που υπάρχουν είναι αυτά που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Από την άλλη, ο τρόπος τοποθέτησης των αναπληρωτών, χωρίς να δίνονται όλα τα διαθέσιμα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές , ώστε να επιλέξουν ελεύθερα σχολείο και να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν 50 και 100 χλμ μακριά, ενώ υπάρχουν κενά σε πολύ πιο κοντινή απόσταση, το οποία αποκρύφτηκαν από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ ΑΠΑΙΤΕΙ να δίνονται όλα τα κενά στους συναδέλφους και τονίζει ότι ο τρόπος που γίνεται η τοποθέτηση, οδηγεί, εκτός από ταλαιπωρία των συναδέλφων και στην καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών, αφού οι επόμενοι συνάδελφοι, των επόμενων φάσεων , οι οποίοι βρίσκονται πιο κάτω στον πίνακα, θα έχουν να διαλέξουν από πολύ πιο κοντινά σχολεία. Απαιτούμε επίσης να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι αδικήθηκαν από τον τρόπο τοποθέτησής τους. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα πάγια αιτήματα του ΣΕΠΕ:

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

· Πρόσληψη σε μια φάση.

· Να δίνονται όλα τα κενά για την τοποθέτησή κι όχι αυθαίρετη επιλογή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

· Εφόσον δε γίνεται αυτό δυνατότητα αίτησης βελτίωσης από τους συναδέλφους, όπως γινόταν για χρόνια μετά από πιέσεις του ΣΕΠΕ και των αιρετών.

· Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ø Όσο το υπουργείο θα ξεζουμίζει και τον τελευταίο εκπαιδευτικό για να εξοικονομήσει χρήματα, μια και θεωρούν την εκπαίδευση κόστος

Ø Όσο θα καταστρατηγούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μια και θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα

Ø Όσο δεν ασχολούνται με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνοντας τα να ξεκινούν με τους μισούς καθηγητές στην τάξη, αφού θέλουν τα παιδιά αμόρφωτα και χωρίς δικαιώματα

Τόσο εμείς πρέπει να συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, δυναμώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους -αναπληρωτές και μόνιμους- σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για να διεκδικήσουμε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών και την επανόρθωση των αδικιών που έγιναν κατά τις τοποθετήσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search