• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Για τη νέα Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

May 13, 2024 409

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τη νέα Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Για μια ακόμα φορά την Τετάρτη, τα δικαστήρια έκαναν «τη χάρη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι έκριναν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη (όχι όμως καταχρηστική), με βάση όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι διώξεις και η καταστολή. Το δίκιο δε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο του αγώνα! Η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ζήτησε, την ίδια ημέρα, από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να προκηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σήμερα, 10-5-2024 επέδωσε το εξώδικο κήρυξης της απεργίας-αποχής στο Υπουργείο Παιδείας.

Η νέα Απεργία – Αποχή, θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (όπως έκαναν μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της ΟΛΜΕ) τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

· Υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ οι 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (8-11 ή 11-2) της ΟΛΜΕ, όπως και οι 1ωρες, 2ωρες και 3ωρες στάσεις εργασίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, σε κάθε περίπτωση που αξιολογητής επιχειρήσει να μπει στην τάξη, προκειμένου να αξιολογήσει συναδέλφους που έχουν υπογράψει την απεργία αποχή.

· Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, στους οποίους θα γίνει αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν στο σχολείο.

Παράλληλα ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ για κάθε τέτοια προσπάθεια που θα γίνει ώστε το σωματείο σύσσωμο να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να εμποδίσουν τους αξιολογητές να φτάσουν στο σχολείο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΕΛΜΕ, σε οποιαδήποτε φάση επιχειρηθεί, το σταμάτημα του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Όλοι στην απεργία αποχή

Η ΔΗΛΩΣΗ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ………………………………………..

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 10.5.2024, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπονται στον ν. 4823/2021 και ρυθμίστηκαν περαιτέρω με την ΥΑ 9950/ΓΔ5 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» (Φ.Ε.Κ. Β 388/27-1-2023), καθώς και των διατάξεων των εφαρμοστικών τούτων εγκυκλίων, και δη από τις διαδικασίες που σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.)

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

1. …………………………………………………………….

2. ……………………………………………………………

3. …………………………………………………………….

4. ……………………………………………………………

5. …………………………………………………………….

6. ……………………………………………………………

7. …………………………………………………………….

8. ……………………………………………………………

9. …………………………………………………………….

10. ……………………………………………………………

11. …………………………………………………………….

12. ……………………………………………………………

13. …………………………………………………………….

14. ……………………………………………………………

15. …………………………………………………………….

16. ……………………………………………………………

17. …………………………………………………………….

18. ……………………………………………………………

19. …………………………………………………………….

20. ……………………………………………………………

21. …………………………………………………………….

22. ……………………………………………………………

23. …………………………………………………………….

24. ……………………………………………………………

25. …………………………………………………………….

26. ……………………………………………………………

27. ……………………………………………………………

28. …………………………………………………………….

29. ……………………………………………………………

30. …………………………………………………………….

31. ……………………………………………………………

32. …………………………………………………………….

33. ……………………………………………………………

34. …………………………………………………………….

35. ……………………………………………………………

36. …………………………………………………………….

37. ……………………………………………………………

38. …………………………………………………………….

39. ……………………………………………………………

40. …………………………………………………………….

41. ……………………………………………………………

42. …………………………………………………………….

43. ……………………………………………………………

44. …………………………………………………………….

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search