• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τις μεθοδεύσεις της Lidl

May 29, 2024 627

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ LIDL ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ LIDL ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και πιέσεων που ασκεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της "Lidl", για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν την Τρίτη 28/5/2024 παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κατά τη συζήτηση ερώτησης, που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλοντας τις παραπάνω μεθοδεύσεις.

 

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση του Σωματείου μας, καθώς καταδικάστηκαν από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου οι πρακτικές της εργοδοσίας της "Lidl", δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έδωσε άδεια (την οποία επικαλείται η εργοδοσία) για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές και πως η λειτουργία των καταστημάτων της εταιρείας τόσο στις 19/5, στις 26/5 όσο και τις επόμενες Κυριακές, που σχεδιάζει  είναι παράνομη και πως θα εκδοθεί από το Δήμο σχετικό υπόμνημα!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά καλώντας τους εργαζόμενους της αλυσίδας, τους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους-μικροεμπόρους όλου του νησιού να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στη μεγολοεργοδοσία. Μόνο με την πάλη και τον αγώνα μας μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις, να έχουμε κατακτήσεις. Καλούμε σε νέα κινητοποίηση την Κυριακή 2 Ιούνη στις 11:00 στα καταστήματα της "Lidl" στην πόλη της Κέρκυρας (κόμβος αεροδρομίου και Αλυκές Ποταμού)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search