JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Δραματική μείωση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας που προσεγγίζει το 35%!

04-27-2026 15:23
Κέρκυρα

Δραματική μείωση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας που προσεγγίζει το 35%!
Αυλαία με νίκη και 4η θέση για τον Κρόνο

04-27-2026 15:18
Αθλητικά

Αυλαία με νίκη και 4η θέση για τον Κρόνο
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων - Τετάρτη 29/4

04-27-2026 9:21
Κέρκυρα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων - Τετάρτη 29/4
Ο Κερκυραίος που κήρυξε την Αντίσταση στους Ναζί στην Αθήνα

04-27-2026 9:01
Κέρκυρα

Ο Κερκυραίος που κήρυξε την Αντίσταση στους Ναζί στην Αθήνα
Σαν σήμερα 27 Απρίλη στην Κέρκυρα

04-27-2026 8:48
Κέρκυρα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη στην Κέρκυρα
Κατηγορία: Εκπαίδευση
14 Οκτωβρίου 2025

Συλλήψεις φοιτητών-τριων μέσα στο ΕΜΠ τα ξημερώματα της απεργίας ενάντια στο 13ωρο και προσαγωγές αλληλέγγυων

Εκπαιδευτικά, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες καταγγέλλουν "τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής τα ξημερώματα της πανεργατικής απεργίας Τρίτη 14/10, στο Κάτω Πολυτεχνείο και τη σύλληψη των φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν στο χώρο, ύστερα από την αγωνιστική απόφαση της μαζικής Γ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής για ολιγοήμερη κατάληψη της σχολής ενάντια στις διαγραφές, το νέο πειθαρχικό νόμο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη συμμετοχή στην απεργία 14/10. Το αποτέλεσμα ήταν 15 συλλήψεις φοιτητών, που οδηγούνται στο αυτόφωρο με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος τους."

Ενδεικτικά παραθέτουμε:

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Συλλήψεις φοιτητών-τριων μέσα στο ΕΜΠ τα ξημερώματα της απεργίας ενάντια στο 13ωρο και προσαγωγές αλληλέγγυων

Καταγγέλλουμε την βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής  τα ξημερώματα της πανεργατικής απεργίας Τρίτη 14/10, στο Κάτω Πολυτεχνείο  και τη σύλληψη των φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν στο χώρο, ύστερα από την αγωνιστική απόφαση της μαζικής Γ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής για ολιγοήμερη κατάληψη της σχολής ενάντια στις διαγραφές, το νέο πειθαρχικό νόμο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια,  τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη συμμετοχή στην απεργία 14/10. Το αποτέλεσμα ήταν 15 συλλήψεις φοιτητών, που οδηγούνται στο αυτόφωρο με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο γνωστός Πρύτανης  Χατζηγεωργίου των ΜΑΤ, των διώξεων, και της εισβολής των επιχειρηματικών συμφερόντων στο ΕΜΠ, αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ, κάλεσε για πολλοστή φορά τα ΜΑΤ στο ίδρυμα  προκειμένου να εκκενώσουν το χώρο από τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Ο Πρύτανης ως  αυθεντικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιλέγει να “καθαρίσει”  το χώρο του ΕΜΠ από το φοιτητικό κίνημα για να υλοποιηθούν  ανενόχλητα τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, οι συνεργασία και συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα σε βάρος των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών, του ίδιου του δημόσιου πανεπιστήμιου.

Το αυταρχικό “κρεσέντο” της κυβέρνησης συνεχίστηκε και έξω από την ΓΑΔΑ, όταν “νύχτα” οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν   αναίτια τους δεκάδες  συγγενείς, φίλους, συνδικαλιστές, ακόμα και δικηγόρους των συλληφθέντων φοιτητών και με κλούβες τους μετάφεραν στη Διύθυνση Αλλοδαπών,  διότι ζητούσαν να μάθουν το λόγο της σύλληψης των φοιτητών μελών του Φ.Σ Αρχιτεκτονικής.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο όπλο που πλέον έχει στα χέρια της για να περάσει όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια εκπαίδευση είναι οι ορδές των δυνάμεων καταστολής και ο αυταρχισμός.   Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που αγωνίζεται για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, για δημόσιο πανεπιστήμιο για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της πολεμικής βιομηχανίας.

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους αγώνες τους. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική δράση εργαζόμενων και φοιτητών-τριών.

Να απελευθερωθούν και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες όλοι/ες οι συλληφθέντες. Έξω οι δυνάμεις καταστολής από τα Πανεπιστήμια.

Να καταργηθεί όλο το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πλαίσιο της κυβέρνησης . 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 Μυρσίνη Κάιλα                               Τάσσου Δήμητρα


Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 14-10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 13ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής τα ξημερώματα της πανεργατικής απεργίας Τρίτη 14/10, στο Κάτω Πολυτεχνείο και τη σύλληψη των φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν στο χώρο, ύστερα από την αγωνιστική απόφαση της μαζικής Γ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής για ολιγοήμερη κατάληψη της σχολής ενάντια στις διαγραφές, το νέο πειθαρχικό νόμο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη συμμετοχή στην απεργία 14/10. Το αποτέλεσμα ήταν 15 συλλήψεις φοιτητών, που οδηγούνται στο αυτόφωρο με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο γνωστός Πρύτανης Χατζηγεωργίου των ΜΑΤ, των διώξεων, και της εισβολής των επιχειρηματικών συμφερόντων στο ΕΜΠ, αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ, κάλεσε για πολλοστή φορά τα ΜΑΤ στο ίδρυμα προκειμένου να εκκενώσουν το χώρο από τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Ο Πρύτανης ως αυθεντικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιλέγει να “καθαρίσει” το χώρο του ΕΜΠ από το φοιτητικό κίνημα για να υλοποιηθούν ανενόχλητα τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, η συνεργασία και συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα σε βάρος των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών, του ίδιου του δημόσιου πανεπιστήμιου.

Το αυταρχικό “κρεσέντο” της κυβέρνησης συνεχίστηκε και έξω από την ΓΑΔΑ, όταν “νύχτα” οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν αναίτια τους δεκάδες συγγενείς, φίλους, συνδικαλιστές, ακόμα και δικηγόρους των συλληφθέντων φοιτητών και με κλούβες τους μετάφεραν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, διότι ζητούσαν να μάθουν το λόγο της σύλληψης των φοιτητών μελών του Φ.Σ Αρχιτεκτονικής.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο όπλο που πλέον έχει στα χέρια της για να περάσει όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια εκπαίδευση είναι οι ορδές των δυνάμεων καταστολής και ο αυταρχισμός. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που αγωνίζεται για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, για δημόσιο πανεπιστήμιο για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της πολεμικής βιομηχανίας.

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους αγώνες τους.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική δράση εργαζόμενων και φοιτητών-τριών.

Να απελευθερωθούν και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες όλοι/ες οι συλληφθέντες.

Έξω οι δυνάμεις καταστολής από τα Πανεπιστήμια.

Να καταργηθεί όλο το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πλαίσιο της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ


Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 13ΩΡΟ

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ

Με απόφαση μαζικής συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών-τριών Αρχιτεκτονικής οι φοιτητές έμειναν στη σχολή τους, στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου της οδ. Πατησίων, πραγματοποιώντας κατάληψη για να αναδείξουν τις διαγραφές φοιτητών, ενόψει και της σημερινής απεργίας για να μην περάσει το 13ωρο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου τους «Πήραμε απόφαση για κατάληψη της σχολής μας μέχρι τη Πέμπτη και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση αύριο στα Χαυτεία.» Παρόλα, αυτά τα ξημερώματα στις 2.30 δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ με πρόσκληση της διοίκησης της κοσμητείας αρχιτεκτονικής και της πρυτανείας του ΕΜΠ εισέβαλαν στο χώρο, τους συνέλαβαν όλους-ες μαζί με φοιτητές από άλλες σχολές.

Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν όλες σε συλλήψεις με τη γνωστή πλέον διαδικασία του αυτόφωρου.

Με την πληροφόρηση των συλλήψεων έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, συνφοιτητές, συγγενείς, συναγωνιστές και συνδικαλιστές για αλληλεγγύη. Μετά από λίγη ώρα (3.30 ξημερώματα) περικυκλώθηκαν από την αστυνομία και παρότι δεν υπήρξε καμιά πρόκληση, δέχτηκαν έντονη επίθεση και προσήχθησαν όλοι-ες (ακόμα και δικηγόρος που παρίστατο!!) στην Πέτρου Ράλλη, όπου δεχόταν απειλές ότι και αυτοί θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Μόνο εν τέλει στις 7 το πρωί μετά την καταγραφή και εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι αλληλέγγυοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. Ενώ οι συλληφθέντες φοιτητές που κρατήθηκαν στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν στις 2.30 το μεσημέρι στα δικαστήρια της οδ. Ευελπίδων παραμένοντας κρατούμενοι μέχρι και τις 5 το απόγευμα, φορτώθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες και παραπέμπονται σε δίκη στις 27/10/2025.

Όπως διαπιστώνουμε έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες ένας νέος κύκλος ιδιαίτερης έντασης αστυνομικών επιθέσεων τρομοκρατικών προσαγωγών, συλλήψεων, αστυνομικών σκευωριών και διώξεων με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο ανησυχεί για το κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το στοχοποιεί, αλλά και για το ογκούμενο κλίμα καταδίκης της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της, όπως καταγράφηκε από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος σε όλη τη χώρα.

Η εκφοβιστική εκστρατεία της όμως δεν καταφέρνει να τρομοκρατήσει, ούτε να επιβάλλει καθεστώς σιωπής και αδράνειας απέναντι στα μέτρα που επιβάλλουν. Αλλά αντίθετα φανερώνει την αδυναμία του συστήματος να πείσει για την πολιτική του, παρά την υποστήριξή της από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, την ουσιαστική συναίνεση των συστημικών πολιτικών δυνάμεων και τη στήριξή της από τη δικαστική εξουσία.

  • Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή όλων των συλληφθέντων από κάθε κατηγορία και την άμεση απελευθέρωσή τους.
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει- του λαού η πάλη θα τη σπάσει.
  • Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική δράση εργαζόμενων και φοιτητών-τριών.

14/10/2025

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη


 Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αστυνομικής εισβολής

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ μετά από απόφαση που έλαβε μαζική συνέλευση του συλλόγου φοητητών του τμήματος, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης ορδές ΜΑΤ και ΟΠΚΕ εισέβαλαν στο ίδρυμα στην Πατησίων προκειμένου να σπάσουν την κινητοποίηση ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Τα αιτήματα της κατάληψης

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Υπόθεση Λαζαρίδη: «Πτυχίο» κυνισμού, αλαζονείας και διαφθοράς
Επικαιρότητα 28-04-26

Υπόθεση Λαζαρίδη: «Πτυχίο» κυνισμού, αλαζονείας και διαφθοράς

28 Απριλίου 1941: Η κατάληψη της Κέρκυρας από τους Ιταλούς
Κέρκυρα 28-04-26

28 Απριλίου 1941: Η κατάληψη της Κέρκυρας από τους Ιταλούς

ΞΑΝΑ στο τραπέζι η αύξηση των ανταποδοτικών τελών - Την Τετάρτη 29 Απρίλη δεν υπάρχει χώρος για σιωπή.
Κέρκυρα 28-04-26

ΞΑΝΑ στο τραπέζι η αύξηση των ανταποδοτικών τελών - Την Τετάρτη 29 Απρίλη δεν υπάρχει χώρος για σιωπή.

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας ΞΑΝΑ στο τραπέζι η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Μια αύξηση που ήδη πληρώνουμε — χωρίς καμία αντίστοιχη βελτίωση στην...

Δίκη Τεμπών: Απροκάλυπτη συγκάλυψη και εμπαιγμό
Επικαιρότητα 28-04-26

Δίκη Τεμπών: Απροκάλυπτη συγκάλυψη και εμπαιγμό

Σαν σήμερα 28 Απρίλη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 28-04-26

Σαν σήμερα 28 Απρίλη στην Κέρκυρα

Κλειστά σχολεία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29/4 στην ΠΔΕ Αττικής ενάντια στις διώξεις
Εκπαίδευση 28-04-26

Κλειστά σχολεία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29/4 στην ΠΔΕ Αττικής ενάντια στις διώξεις

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Πρωτομαγιά 1886 – 2026: 140 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο συνεχίζουμε τον αγώνα
Κέρκυρα 27-04-26

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Πρωτομαγιά 1886 – 2026: 140 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο συνεχίζουμε τον αγώνα

Σαν σήμερα στις 27 Απριλίου 1937 πεθαίνει ο Αντόνιο Γκράμσι
Ιστορία 27-04-26

Σαν σήμερα στις 27 Απριλίου 1937 πεθαίνει ο Αντόνιο Γκράμσι

27 Απριλίου 1941: Οι Γερμανοί παρελαύνουν στην Αθήνα (φωτο και βίντεο)
Ιστορία 27-04-26

27 Απριλίου 1941: Οι Γερμανοί παρελαύνουν στην Αθήνα (φωτο και βίντεο)

Η επίσημη εκδοχή για την επιχειρούμενη ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης και αγγίζει το γελοίο
Επικαιρότητα 27-04-26

Η επίσημη εκδοχή για την επιχειρούμενη ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης και αγγίζει το γελοίο

 Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στη «δυνητική αργία» και τις διώξεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο
Εκπαίδευση 27-04-26

 Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στη «δυνητική αργία» και τις διώξεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Δραματική μείωση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας που προσεγγίζει το 35%!
Κέρκυρα 27-04-26

Δραματική μείωση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας που προσεγγίζει το 35%!

Αυλαία με νίκη και 4η θέση για τον Κρόνο
Αθλητικά 27-04-26

Αυλαία με νίκη και 4η θέση για τον Κρόνο

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων - Τετάρτη 29/4
Κέρκυρα 27-04-26

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων - Τετάρτη 29/4

Ο Κερκυραίος που κήρυξε την Αντίσταση στους Ναζί στην Αθήνα
Κέρκυρα 27-04-26

Ο Κερκυραίος που κήρυξε την Αντίσταση στους Ναζί στην Αθήνα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 27-04-26

Σαν σήμερα 27 Απρίλη στην Κέρκυρα

Εκλογική Διακήρυξη Αγωνιστικής Παρέμβασης καθηγητών/τριών Περιστερίου για το 22ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Εκπαίδευση 27-04-26

Εκλογική Διακήρυξη Αγωνιστικής Παρέμβασης καθηγητών/τριών Περιστερίου για το 22ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.