JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Κέρκυρα 11 Αυγούστου

08-12-2026 14:04
Κέρκυρα

Κέρκυρα 11 Αυγούστου
Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 27 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου σε λίμνη

08-12-2026 13:56
Διεθνή

Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 27 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου σε λίμνη
Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

08-12-2026 13:42
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε
Το κατάντημα του «εθελοντή» Μπένου και η επικοινωνιακή φάρσα Μητσοτάκη στον Έβρο

08-12-2026 13:23
Επικαιρότητα

Το κατάντημα του «εθελοντή» Μπένου και η επικοινωνιακή φάρσα Μητσοτάκη στον Έβρο
Σαν σήμερα 12 Αυγούστου στην Κέρκυρα

08-12-2026 9:35
Κέρκυρα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου στην Κέρκυρα
Κατηγορία: Εκπαίδευση
10 Ιουλίου 2025

Τρικλοποδιά» στην κυβερνητική & αντιεκπαιδευτική πολιτική βάζει η στάση ζωής του Κώστα Τουλγαρίδη – Όλοι & όλες στη Δ/νση Π.Ε. Ανατ. Αττικής την Πέμπτη 10/7 στις 11π.μ.

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΔΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

Τρικλοποδιά»  στην κυβερνητική & αντιεκπαιδευτική πολιτική βάζει η στάση ζωής του Κώστα Τουλγαρίδη

Η πολιτική και συνδικαλιστική του δίωξη δε θα περάσει! 

Όλοι &  όλες στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής την Πέμπτη 10/7 στις 11π.μ.

Τι κάνει μια στριμωγμένη από τα σκάνδαλα κυβέρνηση;  Πώς κουκουλώνονται το έγκλημα των Τεμπών, τα predator, οι επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα 2,5 δισ. εταιρειών Πιερρακάκη, οι  αναθέσεις Κεραμέως για 177.000 κιτ ρομποτικής; Πώς κρύβονται οι ελλείψεις, τα διαλυμένα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, η φτώχεια, η ποινικοποίηση της απεργίας, ο αυταρχισμός;;  Επιτίθενται μεθοδικά αλλά και χυδαία, με όποιον τρόπο και αφορμή, σε όσους/ες μιλούν, αντιδρούν, αντιστέκονται στην πολιτική τους!

Τον φόβο μας να έχουν!!! Κάτω τα βρόμικα χέρια κράτους και εξουσίας

Μιλάμε για την κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς, το σύστημα, τον εκπαιδευτικό διοικητικό μηχανισμό, τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Είναι η πράξη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, η συλλογική φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης της πολιτικής τους που καρφώνεται σαν σφήνα στα σχέδιά τους και ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο.

Αυτό το ρεύμα, κίνημα και πολιτική στάση ενοχλεί. Αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Κώστα Τουλγαρίδη. Συνάδελφος, σύντροφος, αγωνιστής και ΔΑΣΚΑΛΟΣ της τάξης εδώ και 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων με ασίγαστο πάθος για το δίκαιο! Σε κάθε σχολείο, σε κάθε κοινωνικό αγώνα, από τις πύλες των ναυτεργατών μέχρι το περιβαλλοντικό κίνημα, ενάντια στους φασίστες στις γειτονιές,  χέρι-χέρι με τα προσφυγόπουλα μαθητές μας, μαζί με τη νέα γενιά των φοιτητών και πάντα με το αγωνιστικό ρεύμα των Παρεμβάσεων. Αυτή τη φωνή, λογική & πολιτική εκπροσωπεί δημόσια ο Κώστας. Εδώ και χρόνια εκλεγμένος στο σωματείο του, στο ΔΣ της ΔΟΕ, στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Η Διοίκηση εκδικητικά επιδιώκει να τον διασύρει προσωπικά, να τον διώξει συνδικαλιστικά και πολιτικά, στέλνοντας μήνυμα φίμωσης, υποταγής & παραδειγματισμού τόσο στον κόσμο του αγώνα αλλά και στα πρωτοπόρα σωματεία! Να φοβηθεί το σωματείο και τα πρόσωπα που υπηρετούν τη μαχητική και αταλάντευτη γραμμή υπεράσπισής του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μια πειθαρχική δίωξη με βαθύ ιδεολογικό στίγμα που βαφτίζει την αλληλεγγύη των ανθρώπων σε «παραβίαση της αρχής της εχεμύθειας», τη διεκδίκηση της μόρφωσης των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών σε «ανάρμοστη συμπεριφορά και ασέβεια στην ιεραρχία».

Κι όσο η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις, τη λειτουργία των σχ. μονάδων οξύνεται, η  Διοίκηση Π.Ε. Αν. Αττικής  από την αρχή της σχ. χρονιάς πρωτοστατεί σε μια πρωτοφανή επίθεση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς & σωματεία.  Κατ΄ εντολή υπουργείου υλοποιεί αντιεκπαιδευτικές συγχωνεύσεις ενώ συνεχίζει  με καθαιρέσεις στελεχών, παραπομπές σε πειθαρχικά (Καψαλάκη, Τριανταφύλλου, καθαιρεμένων δ/ντων), τελεσίγραφα στις/στους απεργούς νεοδιόριστες/ους,  απειλές σε κάθε κατεύθυνση και με την αστυνομία παρούσα σε κάθε συγκέντρωση  στη Δ/νση. Ακολουθούν αυθαιρεσίες και στημένες διαδικασίες. Αυτό αποκαλύπτεται από  σειρά ενεργειών και δημόσιων ανακοινώσεων του Δ/ντη  Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής  που  στην πραγματικότητα μεθοδεύουν τη συνδικαλιστική, πολιτική και υπηρεσιακή εξόντωση του συναδέλφου Κ.Τ. μέχρι και την παραπομπή του στο πειθαρχικό.  Αποκορύφωμα όλων   η  δημόσια ανακοίνωση  της Δ/νσης με τίτλο  «Αντιμετώπιση της επιθετικότητας και της άσκησης βίας από τον Γεν.  Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ».  Μνημείο ευθείας προσβολής της προσωπικότητας και των πολιτικών του  απόψεων.   Κηρύσσει τον Κ. Τ. «ανεπιθύμητο», και  καταλήγει στο «ότι δεν έχει θέση στον συνδικαλισμό και την εκπαίδευση» !!!

Οι αγώνες μας και τα σωματεία δε θα μπουν στον γύψο!

Η τιμή και περηφάνεια του εκπαιδευτικού δεν αμαυρώνονται όσες διώξεις, όσα «νέα» πειθαρχικά δίκαια κι αν επιχειρήσουν να επιβάλλουν με στόχο τον εκπαιδευτικό-εργαζόμενο υποταγμένο και πειθήνιο στις επιταγές των ιδιωτικοποιήσεων, του σχολείου της αγοράς και της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Μαζί με τον Κώστα τολμούμε να είμαστε «παρών». Δεν σιωπούμε όταν το δημόσιο σχολείο μας χρειάζεται. Δρούμε συλλογικά, διεκδικούμε τμήμα το τμήμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, οργανώνουμε, υπερασπιζόμαστε το δίκιο,  στεκόμαστε  δίπλα στους συναδέλφους/ισσες κόντρα στην αδράνεια και υπονομευτική στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζει πλάτη  στην εγκληματική πολιτική της ΝΔ. Αρνούμαστε  το συμβιβασμό και τις συμβολικές αντιδράσεις που δεν απειλούν πραγματικά την κυβέρνηση.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης κυβέρνησης, ΥΠΑΙΘ & Διοίκησης σε συνδικάτα και αγωνιζόμενους/ες που αμφισβητούν την  αντιεκπαιδευτική & αντιλαϊκή τους πολιτική. Μετά τους αντεργατικούς ν. Γεωργιάδη-Χατζηδάκη είμαστε αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος,  με διώξεις και προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.   

Απέναντι στο νέο πειθαρχικό (δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση)  που κλιμακώνει την επίθεση.  Αυστηροποιούν τις ποινές και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Η παραμικρή αντίδραση στην πολιτική τους συνδέεται με παράπτωμα που οδηγεί σε αργία. Γιατί ο πραγματικός τους φόβος είναι αυτοί που αγωνίζονται, που δε σκύβουν το κεφάλι. Καμία σχέση δεν έχει με τις περιπτώσεις των παραπτωμάτων του ποινικού δικαίου τα οποία αντιμετωπίζονταν με το υφιστάμενο πειθαρχικό δίκαιο. Η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΚΤ αποτελεί «πρόβα»  εφαρμογής  αυτού του νέου πειθαρχικού.  

Απέναντι στην αγωνιώδη προσπάθεια να σπάσουν τον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος που εδώ και 5 χρόνια αντέχει και ακυρώνει τα σχέδιά τους. Γι΄ αυτό επιστράτευσαν και τον Μητσοτάκη για να μας «ξανακουνήσει» τις απειλές για απολύσεις και να απαιτήσει ξανά τη δυνητική αργία της Χρύσας παίζοντας και το τελευταίο τους χαρτί. 

Ο Κώστας Τουλγαρίδης δεν είναι μόνος. Είναι κομμάτι όλων μας. Είναι το δίκιο που περπατά στα σχολεία δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα/συνάδελφο, σε κάθε παιδί, σε κάθε γονιό. Και κάθε φορά που η εξουσία προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, θα βρίσκει απέναντί της ολόκληρη  την εκπαιδευτική κοινότητα. Ποινικοποιούν, διώκουν την  αισιοδοξία, την ανιδιοτέλεια και τη στράτευση όσων ο αγώνας είναι στάση ζωής.  Αυτό φοβούνται στον/στην  (κάθε) Τουλγαρίδη!

Δηλώνουμε απερίφραστα:

  • Να σταματήσει  τώρα η δίωξη του Κώστα Τουλγαρίδη και να παρθεί πίσω το πειθαρχικό.
  • Δεν δεχόμαστε τη στοχοποίηση, τη συκοφαντία, τη διοικητική αυθαιρεσία.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να διωχθεί κανείς για τη συνδικαλιστική του δράση.
  • Δεν θα αφήσουμε κανέναν & καμία μόνο/μόνη, απέναντι στην κρατική καταστολή.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, οι διώξεις και τα πειθαρχικά.
  • Όχι στο νέο νόμο για τα πειθαρχικά.
  • Κάτω τα χέρια από τους/τις  αγωνιζόμενους/αγωνιζόμενες  και τα σωματεία.

Με τον Κώστα μέχρι τη νίκη!! Συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά με το τεράστιο κύμα συμπαράστασης που ετοιμάζεται να τους πνίξει!

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Liberation: Το αμφιλεγόμενο έργο στο Ελληνικό– Μια πόλη για λίγους και εκλεκτούς σε… δημόσιο χώρο
Επικαιρότητα 12-08-26

Liberation: Το αμφιλεγόμενο έργο στο Ελληνικό– Μια πόλη για λίγους και εκλεκτούς σε… δημόσιο χώρο

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ - Οι δρόμοι, όμως, έμειναν ως είχαν…
Κέρκυρα 12-08-26

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ - Οι δρόμοι, όμως, έμειναν ως είχαν…

 Έλεγχοι σε τσάντες μαθητών στη Χιλή για την ... καταπολέμηση της βίας
Εκπαίδευση 12-08-26

Έλεγχοι σε τσάντες μαθητών στη Χιλή για την ... καταπολέμηση της βίας

Αυστηρά κατασταλτικά μέτρα στα σχολεία της Χιλής, όπου θα επιτρέπονται πλέον οι έλεγχοι στις τσάντες μαθητών καθώς σήμερα τέθηκε σε ισχύ νόμος που προβλέπει μέτρα για την...

Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη
Επικαιρότητα 12-08-26

Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη

Κέρκυρα 11 Αυγούστου
Κέρκυρα 12-08-26

Κέρκυρα 11 Αυγούστου

Το κατάντημα του «εθελοντή» Μπένου και η επικοινωνιακή φάρσα Μητσοτάκη στον Έβρο
Επικαιρότητα 12-08-26

Το κατάντημα του «εθελοντή» Μπένου και η επικοινωνιακή φάρσα Μητσοτάκη στον Έβρο

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 12-08-26

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου στην Κέρκυρα

Περίπου 250 εκπαιδευτικοί πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο – Ποιος μετρά την εξουθένωση των ανθρώπων του σχολείου;
Εκπαίδευση 12-08-26

Περίπου 250 εκπαιδευτικοί πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο – Ποιος μετρά την εξουθένωση των ανθρώπων του σχολείου;

Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, “έφυγε” ο Ντίνος Χριστιανόπουλος
Πολιτισμός 11-08-26

Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, “έφυγε” ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Ο Μαύρος ΙΙΙ
Κέρκυρα 11-08-26

Ο Μαύρος ΙΙΙ

11  Αυγούστου 1716: Γεννιέται ο Ευγένιος Βούλγαρης
Κέρκυρα 11-08-26

11  Αυγούστου 1716: Γεννιέται ο Ευγένιος Βούλγαρης

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 11-08-26

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου στην Κέρκυρα

Το σχολείο δεν είναι «κυκλάμινο στου βράχου τη σχισμάδα»
Εκπαίδευση 11-08-26

Το σχολείο δεν είναι «κυκλάμινο στου βράχου τη σχισμάδα»

Η Πολιορκία της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716 και ο Άγιος Σπυρίδωνας
Κέρκυρα 11-08-26

Η Πολιορκία της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716 και ο Άγιος Σπυρίδωνας

'Εκανε πως ξέρει χωρίς να ξέρει
Κέρκυρα 10-08-26

'Εκανε πως ξέρει χωρίς να ξέρει

Χάθηκε η ντροπή...
Κέρκυρα 10-08-26

Χάθηκε η ντροπή...

Αίτημα παρέμβασης προς την ΟΛΜΕ για τη συρρίκνωση σχολικών μονάδων
Εκπαίδευση 10-08-26

Αίτημα παρέμβασης προς την ΟΛΜΕ για τη συρρίκνωση σχολικών μονάδων

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.