• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Να ζήσουν οι εφοπλιστές, να το «βουλώσουν» οι πλεμπαίοι

May 19, 2022 88


ΕΠΩΝΥΜΩΣ
Να ζήσουν οι εφοπλιστές, να το «βουλώσουν» οι πλεμπαίοι

ΠΗΓΗ: Από Μάρκος Μαλλιάρης - topontiki.gr

Η είδηση πέρασε στα ψιλά το προηγούμενο διάστημα αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των προτεραιοτήτων των κυβερνώντων.

Την ίδια ώρα που η «έκρηξη» στην τιμή των καυσίμων έχει μετατρέψει για τους πολίτες μια απλή βόλτα με το αυτοκίνητο στην παραλία σε πολυτέλεια, η Ελλάδα αντιτάχθηκε στην πρόταση της Κομισιόν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, όχι για να συγκρατήσει τις τιμές στη λιανική αλλά για προστατέψει τα συμφέροντα των εφοπλιστών που μεταφέρουν ρωσικό «μαύρο χρυσό».

Τι κι αν η βενζίνη αναμένεται να φτάσει τα τρία (!) ευρώ το λίτρο, τι κι αν το ρεύμα, το αέριο και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά προκαλούν νέο σαρωτικό κύμα φτωχοποίησης των νοικοκυριών, αυτό που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης ήταν τα θιγόμενα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ένα πλήγμα στη ναυτιλία θα προκαλούσε ακόμα ένα σοκ στην οικονομία με απώλειες θέσεων εργασίας και μείωση του τζίρου.

Ωστόσο, την πραγματική σχέση της ναυτιλίας με την Ελλάδα είχε περιγράψει με μνημειώδη κυνισμό ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, στην αλήστου μνήμης συνέντευξη που έκανε τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να καταπιεί τη γλώσσα του:

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι της πει ο σύνδεσμος εφοπλιστών. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χ@@@@@ο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».


Γι’ αυτούς λοιπόν που την έχουν «χ@@@νη», η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να σηκώσει ανάστημα στις Βρυξέλλες.


Για τους εδώ ιθαγενείς ωστόσο που τελικά τους έχουν όλοι «χ@@@νους» προβλέπεται το εξωπραγματικό ποσό των 13 ευρώ το μήνα για τρεις μήνες ως επίδομα για καύσιμα, και το επίδομα για το ρεύμα που δεν θα καλύπτει ούτε τα βασικά.

Κατά τα άλλα μπορούμε να γεμίζουμε τις καρδιές μας με πατριωτική φλόγα και εθνική ανάταση από την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο και να περιμένουμε με αγωνία τον λογαριασμό για τα F-35, αν ποτέ τα αποκτήσουμε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search