• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αν δεν διαφημίσεις τώρα τα ιδιωτικά κολέγια τότε πότε;

December 02, 2021 170

 

40.000 μαθητές (20.000 περισσότερους από πέρσι) εκτός των δημόσιων πανεπιστήμιων άφησε η εφαρμογή του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο στόχος της Ελάχιστής Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) από την μία είναι η διαμόρφωση μιας ακόμα πιο ταξικής εκπαίδευσης των αποκλεισμών, κυρίως των πιο οικονομικά ευάλωτων μαθητών, και από την άλλη η τροφοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων με νέα πελατεία. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε και η ψευτιά του κυβερνητικού επιχειρήματος περί εισαγωγής στα πανεπιστήμια με “λευκές κόλλες” αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις αριστούχων μαθητών που απέκλεισε η ΕΒΕ. Η κυβέρνηση όμως λειτουργώντας κανονικότατα ως πλασιέ των ιδιωτικών κολεγίων φρόντισε πρώτα να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων και τώρα με την ΕΒΕ ολοκληρώνει το ρόλο της ως τον καλύτερο χορηγό των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση ομολογώντας κυνικά δια στόματος Κεραμέως ότι “πλέον οι μαθητές δεν θα εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια”.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων δεν είναι η πρώτη, αλλά καθώς φαίνεται ούτε η τελευταία φορά που αναπαράγει την κυβερνητική γραμμή με προκλητικές κινήσεις έντονης σημειολογίας. Αρχές Σεπτέμβρη και ο δήμαρχος Ιωαννίνων παραβρέθηκε στηρίζοντας και διαφημίζοντας εκδήλωση που διοργάνωσε ιδιωτικό ΙΕΚ με έδρα την  Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα το perrotis college (ιδιωτικό κολέγιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη – παράρτημα του ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικάνικης Γεωργικής σχολής) διοργάνωσε εκδήλωση για να διαφημίσει τα δίδακτρα, τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και τα προγράμματα του με έμφαση στον επιχειρηματικό, αγροτοδιατροφικό και περιβαλλοντολογικό τομέα. Η παρουσία και στήριξη του δημάρχου είναι παραπάνω από προκλητική αφού έρχεται τη στιγμή που κορυφαία τμήματα και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έμειναν με κενές θέσεις, ενώ μειώθηκε σημαντικά η δυναμικότητα σε νεοεισερχόμενους φοιτητές στη σχολή Γεωπονίας με έδρα την Άρτα, μια σχολή με παρεμφερές αντικείμενο με το συγκεκριμένο ΙΕΚ.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Πορεία, τεύχος 53, που κυκλοφορεί

πηγή: poreia.net

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search