• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Εργοδοσία και αστυνομία με κλίμα τρομοκρατίας και συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στην εταιρία Μαλαματίνα

August 18, 2022 137

"Το πρωί της Τετάρτης 17/8 το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη Μαλαματίνα, συνεχίζοντας τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τέταρτη εβδομάδα, με τη συνδρομή εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την ίδια μέρα από το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα. Οι απεργοί με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι κανένας απεργοσπάστης δεν θα περάσει την πύλη του εργοστασίου. Παρέμεναν ενωμένοι σε απεργιακό κλοιό και φτιάχνοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησαν το εργοστάσιο χωρίς να προκληθεί η παραμικρή άσκηση βίας εκ μέρους τους και παρά το γεγονός ότι στελέχη της εργοδοσίας προκαλούσαν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν επεισόδια. Ο διευθύνων σύμβουλος και στελέχη της επιχείρησης μπροστά στην αποφασιστικότητα των απεργών δεν κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό για να εισέλθουν απεργοσπάστες." Καταγγέλλει μεταξύ άλλων η  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εργοδοσία και αστυνομία με κλίμα τρομοκρατίας και συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στην εταιρία Μαλαματίνα

Άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και απόσυρση των κατηγοριών

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και την προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας και τις συλλήψεις εκπροσώπων των εργαζομένων για να σπάσει η απεργία των εργαζομένων στην οινοποιία «Μαλαματίνα» που προχώρησε για άλλη μια μέρα η διοίκηση της εταιρείας χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πρωί της Τετάρτης 17/8 το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη Μαλαματίνα, συνεχίζοντας τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τέταρτη εβδομάδα, με τη συνδρομή εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την ίδια μέρα από το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα. Οι απεργοί με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι κανένας απεργοσπάστης δεν θα περάσει την πύλη του εργοστασίου. Παρέμεναν ενωμένοι σε απεργιακό κλοιό και φτιάχνοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησαν το εργοστάσιο χωρίς να προκληθεί η παραμικρή άσκηση βίας εκ μέρους τους και παρά το γεγονός ότι στελέχη της εργοδοσίας προκαλούσαν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν επεισόδια. Ο διευθύνων σύμβουλος και στελέχη της επιχείρησης μπροστά στην αποφασιστικότητα των απεργών δεν κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό για να εισέλθουν απεργοσπάστες.

Παρόλα αυτά η αστυνομία με εντολή της εισαγγελέα προχώρησε αρχικά στη σύλληψη του προέδρου του σωματείου Γ. Φραγγίδη και στη συνέχεια του Γ. Νιβορλή, προέδρου της Ένωσης εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΕ με την κατηγορία της παράνομης βίας. Μάλιστα κατά τη δεύτερη σύλληψη εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ξεκάθαρα μπροστά στους εργαζόμενους πως υπάρχει εντολή για συλλήψεις. Παρά τις συλλήψεις, η απεργιακή περιφρούρηση κράτησε την εταιρία Μαλαματίνα κλειστή, με τους διευθυντές και τους απεργοσπάστες να υποχωρούν και πάλι ηττημένοι. Οι εργαζόμενοι απάντησαν επίσης με μήνυση εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου για άσκηση βίας με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η προσαγωγή του.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που έχει συνταχθεί με τις δίκαιες διεκδικήσεις των σωματείων και των εργαζομένων απαιτεί την άμεση ανάκληση των 15 απολύσεων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Μαλαματίνας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search