• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στ. Γκίκας: «Αυτά έχουν γίνει για τα Κέντρα Υγείας εντός 17 μηνών»

December 22, 2020 991

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά την επίσκεψή του στα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Διάβασα με ενδιαφέρον το μακροσκελές Δελτίο Τύπου του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτη για την κατάσταση των Κέντρων Υγείας στην Κέρκυρα. Χωρίς διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης Χριστουγεννιάτικα, θέλω να του θυμίσω, πρώτον ότι επί τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε ούτε ένα πετραδάκι στην καλυτέρευση των συνθηκών των Κέντρων Υγείας του Νομού Κέρκυρας. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο Δελτίο Τύπου του, είναι απότοκο της ανυπαρξίας της προηγούμενης Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεύτερον, ο κ. Αυλωνίτης απέκρυψε τεχνηέντως όλα όσα έχουν γίνει και όλα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αυτούς τους 17 μήνες και έχουν δημοσιευθεί. Και εξηγούμαι:

Από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η νέα Περιφερειακή Αρχή, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας που οι συνθήκες ήταν πράγματι «τριτοκοσμικές». Οι εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε πέρσι, π.χ. στο ΚΥ Αγ. Μάρκου με την τρύπια στέγη και τους κουβάδες ως συλλέκτες νερού της βροχής, μας υποχρέωσε να ξεκινήσουμε από εκεί. Πράγματι με ταχείες διαδικασίες, η 6η ΥΠΕ ικανοποίησε το αίτημά μας και επισκευάστηκε εξολοκλήρου η στέγη του ΚΥ Αγίου Μάρκου. Ακολούθησαν επισκέψεις τεχνικών κλιμακίων της 6ης ΥΠΕ σε όλα τα ΚΥ, έγινε αποτύπωση των προβλημάτων και φέτος τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του ίδιου του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στα ΚΥ του Νομού μας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακριβώς για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το θέμα, δέσμευσε μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ ποσό άνω των 12 εκατ. Ευρώ για την επισκευή των κτηρίων και την αναβάθμιση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού των ΚΥ.

Προς τούτο, τις 11 Ιουλίου 2020, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ως συνέπεια, η Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων, έχει ήδη εκδώσει την πρόσκληση για την επισκευή των κτηρίων και τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό των ΚΥ, η οποία και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Επίσης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικότερα το Τμήμα Δημόσιας Υγείας έχει εξασφαλίσει από το Υπουργείο Υγείας έγκριση σκοπιμότητας ώστε να διενεργήσει τον διαγωνισμό χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, οι μελέτες για τις επισκευές των κτηρίων των ΚΥ εκπονούνται και θα παραδοθούν εντός του Ιανουαρίου 2021.

Περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο στα ΚΥ της Κέρκυρας έχουν προσληφθεί επιπλέον 4 ιατροί και 5 άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού και αναμένονται και άλλες προσλήψεις εντός του Ιανουαρίου 2021.

Όλο αυτό το διάστημα τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η κυρία Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένα τα ΚΥ και άρα η 6η ΥΠΕ γνωρίζει απολύτως τα προβλήματα. Για αυτό άλλωστε υπεγράφη προ πενταμήνου και η προγραμματική σύμβαση.

Αναφέρω τα παραπάνω προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μένει μόνο στα λόγια.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search