• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

«Kassiopi Project»: Τα 3 σενάρια – Να τους χαλάσουμε τα σχέδια

January 25, 2023 583

 

 Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Επιβεβαιώνεται παλαιότερο δημοσίευμα του drepani.gr / argyrades.gr με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Και όμως το Kassiopi Project δεν προχωρεί – Αντίσταση στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη»

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα το παραδέχονται. Ενδεικτικό το παρακάτω ρεπορτάζ στον Οικονομικό Ταχυδρόμο που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δέκα χρόνια μετά την παραχώρησή του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ στον υποψήφιο επενδυτή ακόμη παραμένει… στο σημείο εκκίνησης, με άγνωστο εάν ποτέ ξεκινήσει.

Και αυτό παρ’ ότι εκδόθηκαν δυο Προεδρικά Διατάγματα, δέκα υπουργικές αποφάσεις και ελήφθησαν 55 εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις από κρατικές υπηρεσίες αλλά και την κήρυξη των εργασιών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.»

«Τα τρία σενάρια

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τρία είναι τα σενάρια που φέρονται να εξετάζουν στην NCH για την τύχη του project.

  1. Να πουλήσει το ακίνητο και να αποχωρήσει: Έχει συμπληρωθεί άλλωστε ο ορίζοντας της 7ετίας που θέτει το αμερικανικό κεφάλαιο. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται διάφορες επαφές εδώ και αρκετούς μήνες, στις οποίες εντάσσονται και οι συζητήσεις με τους Ροκενχόιζερ (TeamViewer) και Νατ Ρόθτσαϊλντ. Η αναζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται…
  2. Να υλοποιήσει την επένδυση με συνεργάτη (partner): Η εκτόξευση του κόστους των οικοδομικών υλικών και η ευρύτερη συγκυρία έχουν εκτροχιάσει τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου και η αναζήτηση «συμμάχων» θα μετριάσει την επιβάρυνση.
  3. Να προχωρήσει μόνη της μέχρι τέλους: Πρόκειται για σενάριο που εξετάζεται ως έσχατη λύση, στην περίπτωση δηλαδή που δεν καρποφορήσει κανένα από τα δυο παραπάνω σενάρια. Εξάλλου, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν τα χρήματα υπάρχουν.»

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια – Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της καταστροφής του περιβάλλοντος

Το μήνυμα του Κερκυραϊκού λαού με τους αγώνες του είναι ξεκάθαρο: ο Ερημίτης ανήκει στους Κερκυραίους! Δεν πουλιέται δεν τσιμεντοποιείται! Είναι ο φυσικός μας πλούτος, το μοναδικό περιβάλλον μας, ο αιμοδότης της οικονομίας μας! Η συντριπτική πλειονότητα του Κερκυραϊκού λαού απαιτεί να απενταχθεί ο Ερημίτης από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, να αποδοθεί στη δημόσια χρήση στο σύνολό του, να μπει σε καθεστώς προστασίας σαν φυσικός σχηματισμός ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αναδειχθεί σε οικολογικό πάρκο.

Ούτως ή άλλως το κίνημα για ενάντια στην τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του Ερημίτη για την προστασία της δημόσιας περιουσίας πρέπει να πει την τελευταία λέξη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search