• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κάτω Πλατεία: Εξωπραγματική η κατάσταση

April 06, 2022 637

Του Γιώργου Ζούμπου*


Η δημοτική αρχή είναι ούτως ή άλλως αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα της Παλιάς Πόλης (και όχι μόνο). Ουδεμία από τις δημοτικές αρχές των τελευταίων πενήντα χρόνων συμπεριφέρθηκε τόσο σκαιά στους κατοίκους της.
Μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης και τις συμπεριφορές ενίων δημοτικών αρχόντων, ήλθε σήμερα Τρίτη 5 του μήνα Απρίλη, δώδεκα μέρες πριν των Βαΐων, να μπει το … κερασάκι στην τούρτα.
Πρωί πρωί στην Κάτω Πλατεία τοποθετήθηκαν ταμπέλες οι οποίες καλούν τους δημότες να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα εντός δύο ημερών διαφορετικά θα τα … πάρει ο γερανός.
(Πότε αρχίζει το διήμερο αγνοείται και προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης είναι επίσης χωροχρονικά αλλού).
Οι άνθρωποι ή έχουν χάσει κάθε αίσθηση χώρου και χρόνου ή επείγονται να εξοφλήσουν υποχρεώσεις και μην παρεξηγηθεί κανένας.

Η δημοτική αρχή επιμένει μετά μανίας να μην απαντά στα ερωτηματικά τα οποία δημιουργούνται και τα οποία εκφράζουν κοινή λογική:

1. Τι ακριβώς έργα θα γίνουν στην Κάτω Πλατεία; Διαγραμμίσεις υπάρχουν και ένα φρεσκάρισμα μπορεί να γίνει με τμηματικό κλείσιμο του χώρου.
2. Ποια έργα ευπρεπισμού θα γίνουν; Γιατί η δημοτική αρχή κρατά μυστικό το σκοπό της;
3. Παρεξηγήθηκε η κα Δήμαρχος που τέθηκε το ζήτημα πληρωμής από πλευράς κατοίκων. Ας βγει λοιπόν να πει τι θα γίνει. Η δικαιολογία ότι πρώτα θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα χρέωσης και μετά θα δει η Οικονομική Επιτροπή τι θα πληρώνει ΟΛΟΣ ο κόσμος μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Ή πρόκειται για προχειροδουλειά, προχωρά το «έργο» και όπου πάμε ή όλα είναι αποφασισμένα.
4. Τα περίπου τριακόσια και βάλε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την Κάτω Πλατεία που θα πάνε; Οι χώροι είναι συγκεκριμένοι και ο αριθμός των αυτοκινήτων το ίδιο. Ουδείς εκ των δημοτικών αρχόντων φαίνεται να το σκέφτηκε ως τώρα (είναι βλέπετε και η αποσύνδεση από την καθημερινότητα που λέγαμε).
5. Ποιος αποφάσισε ότι για όποιο αυτοκίνητο μείνει θα … παρέμβει ο γερανός; Ποιος και πως; Και αν γίνει ζημία κατά τη μετακίνηση ποιος πληρώνει; Παρεμβαίνει η Τροχαία; Ή ο Δήμος είναι απλά … τσάμπα μάγκας; Αν και η κα Δήμαρχος δήλωσε ότι το τσάμπα πέθανε.


Ένα ακόμα ερωτηματικό, που δεν αφορά βέβαια τη δημοτική αρχή είναι και το εξής:
Γιατί από πλευράς καταστηματαρχών επικρατεί σιωπή; Δεν θίγονται; Νομίζουν ότι όλη η δραστηριότητα της δημοτικής αρχής θα έχει θετικό αποτέλεσμα για αυτούς; Αν ισχύει το τελευταίο, μάλλον γελιούνται και το άμεσο μέλλον θα το δείξει.

*Από το FACEBOOK

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, οδός και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑ! Oi ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ NA ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ TA ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ 2) ΗΜΕΡΩΝ.ΣΕ Α ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘA"

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search