Ένας άνθρωπος που ξυλοκοπήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε ξαφνικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ύστερα από μακρά περιπέτεια, το βαρύ κατηγορητήριο κατέπεσε πλήρως στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοι του αθωώθηκαν.  Ήταν μία ημέρα νίκης για την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και περισυλλογής για τη Δημοκρατία.  Και τις δύο έχουμε ακόμη την τύχη να τις απολαμβάνουμε στη χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον, στο οποίο ολοένα και περισσότεροι τους γυρίζουν την πλάτη.

Αυτούς τους ανθρώπους πριν από δύο χρόνια κάποιοι προσπάθησαν να τους παρουσιάσουν ως αναρχικούς και εγκληματίες, για να δικαιολογήσουν την ωμή αστυνομική βία και μία επιχείρηση – φιάσκο σε απευθείας μετάδοση.

Δεν ήταν μόνο οι αρχές που αυθαιρέτησαν. Ένα μέρος του πολιτικού και μιντιακού κόσμου τροφοδοτούσε το παραπάνω αφήγημα, κινούμενο με ιδεολογικές προκαταλήψεις και αυτοματισμούς και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα πραγματικά δεδομένα.

«Η δικαιοσύνη σήμερα, με την απόφασή της σε μια ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, έβαλε τέλος στην ομηρία μας. Ελπίζουμε κάτι να βγει από αυτή την περιπέτεια, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη μυαλό και μια στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση» έγραψε ο ίδιος ο κ. Ινδαρές.

Πράγματι η ομηρία της οικογένειας έφτασε στο τέλος της. Η αυλαία στην αδιανόητη ταλαιπωρία έπεσε. Αλλά συγγνώμη δεν ακούσαμε από καμία πλευρά. Τιμωρία δεν περιμένουμε για κανέναν. Κρατικές αρχές, πολιτικοί, πάσης φύσεως δημοσιολόγοι, σχολιαστές και influencers που έσπευσαν τότε να βγάλουν ετυμηγορία, τώρα απλά θα σιωπήσουν.

Αρκεί αυτό; Για να το πούμε και αλλιώς, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ημερών. Ήταν η στάση τους απέναντι στην οικογένεια Ινδαρέ ένα απλό φάουλ ή πέναλτι; «Ο ορισμός του πέναλτι, κυρία μου».