• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

"Αδιαπραγμάτευτη η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας" Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας: Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 28-9

September 25, 2020 214

    

 

 

Την Πέμπτη 24 του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 , στον προαύλιο χώρο του Α’ Γυμνασίου Κέρκυρας,  πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου, Έκτακτη  Γενική Συνέλευση των μελών  του . .

Μεταξύ των θεμάτων που ορίσθηκαν στην ημερήσια διάταξη , συζητήθηκε και κυριάρχησε το θέμα των πολυπληθών τάξεων και ειδικότερα των τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου καθώς και το θέμα του καθαρισμού και της απολύμανσης των αιθουσών και της σχολικής μονάδας εν γένει.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο πρώτο θέμα , έγινε γνωστό ότι στην Γ’ τάξη υπάρχουν τέσσερα τμήματα με 22-24 μαθητές έκαστο. Ο αριθμός αυτός ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι ο ενδεδειγμένος αφενός για την  εκπαιδευτική διαδικασία αφετέρου για τον σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού λόγω του αναπόφευκτου συγχρωτισμού  δεδομένων και των μικρών σε μέγεθος αιθουσών. Αντιλαμβάνεσθε δε ότι ο αριθμός 22-24 μαθητών σε μία μικρή αίθουσα κρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες απαγορευτικός.

Όπως ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ  «Τα μέτρα υγιεινής και η αποφυγή συγχρωτισμού είναι το βασικό μέτρο περιορισμού αυτής της επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται με επιθετική αύξηση».

Εξάλλου,  οι γονείς διατύπωσαν την εύλογη ανησυχία και επιφύλαξη τους ως προς το αν είναι επαρκείς και σύμφωνα με τις οδηγίες και επισημάνσεις του ΕΟΔΥ ,  ο καθαρισμός και η απολύμανση των αιθουσών , του σχολικού κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου  δεδομένης  της τοποθέτησης μίας μόνο καθαρίστριας πλήρους ωραρίου και μίας μειωμένου ωραρίου .

Κατόπιν των ανωτέρω η Γενική Συνέλευση, ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου, αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00πμ , (στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) .

Είναι αδιαπραγμάτευτη η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας και απαιτούμε δεδομένων των συνθηκών σοβαρότητα, υπευθυνότητα , εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και εγρήγορση όλων των αρμοδίων .

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                             Η  Γ.Γραμματέας

Μαριάννα Μανέτα                                      Βασιλεία Τρίψα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search